Anıl Acurman: Başiskele kaybetmedi… Bu bir koşunun başlangıcı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman seçim sonucu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Acurman gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu bir koşunun başlangıcıdır” dedi.

Türkiye dün sandık başına giderek yerel yöneticilerini belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi ülke genelinde ciddi bir başarıya imza attı. CHP, seçimlerde büyükşehir belediyelerinden 14, il belediyelerinden 21, ilçe belediyelerinden 337 ve belde belediyelerinden 48 olmak üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandı.

ÇOK ADAYLI SEÇİM

CHP Kocaeli’de ise Derince, İzmit ve Karamürsel’i kazandı. İlimizde sonuçları en çok merak edilen ilçelerin başında olan Başiskele’de çok adaylı bir seçim yaşandı. Bu yarıştan AK Partili mevcut belediye başkanı Yasin Özlü oyların yüzde 41.13’ünü alarak galip çıktı.

AYAZ VE MUTLU İSE…

Özlü’nün en yakın rakibi Bağımsız aday Hüseyin Ayaz ise oyların yüzde 19.78’ine sahip oldu. Ayaz’ı ise SP adayı Zafer Mutlu takip etti. Mutlu oyların sadece yüzde 15.2’sini alırken CHP’li Anıl Acurman ise oyların yüzde 14.15’ini aldı.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ

Seçim çalışmaları sürecinde en iddialı aday olarak gösterilen Acurman seçim sonucu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Anıl Acurman Başiskele’de kaybetmediklerini belirterek, önümüzdeki yerel seçimleri işaret etti.

“MECLİS ÜYEMZİ 6’YA YÜKSELDİ”

İşte Acurman’ın konu ile ilgili açıklamaları: “Biz CHP olarak Başiskele’de kazandık. 1 tane meclis üyemiz vardı. Seçimle birlikte meclis üyemiz 6’ya yükseldi. CHP kendi oylarına ve değerlerine sahip çıkmak için bir yol yürüdü.

“SEÇMEN NET BİR TAVIR KOYDU”

Seçim süreci boyunca kendi değerlerimize sahip çıktık. Bizden önce yola çıkan arkadaşlar görüyoruz ki AK Parti’den oy devşirememişler. Ama CHP seçmeni meclis üyeliği listesinde net bir tavır koydu.

“KAMPANYAMIZ İYİ SONUÇ VERDİ”

Seçimin neticesinde iyi ki seçime girdiğimiz anlaşılıyor. Biz seçime girmesek CHP’nin bu kentte temsili olmayacaktı. Kampanyamız iyi bir sonuç verdi. Türkiye’de ciddi bir sonuç yakaladık.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KOŞACAĞIZ”

Karamürsel ve Derince’de önceli seçimlerdeki aynı adaylarımız başardı. Öncelikle emekleyip ayağa kalktık ve şu an yürüyoruz. İnşallah biz de önümüdeki dönemde koşacağız. Bu bir koşunun başlangıcıdır.

“BU TEMSİL KIYMETLİ”

Şu an Başiskele’nin yerel idaresinde söz sahibiyiz. Kendi partimizin çatısı altında bu başarı ilk kez yaşanıyor. Bu temsil kıymetli, bu temsili büyüteceğiz. Bu kentin tüm sokaklarına CHP DNA’sını işleyeceğiz.

“YASİN ÖZLÜ’NÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Seçimi kazanan Yasin Özlü’yü de tebrik ediyorum. Seçim sürecinde bizim projelerimizden etkilenerek vaatlerde bulundu. Bu projeler kentimize değer katacak projeler. Önemli olan kente hizmet. Yasin Bey’in projelerinin takipçisi olacağız.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber