Ankara'dan Irak Cumhurbaşkanı'nın eşi Shanaz'a yanıt

Milli Savunma Bakanlığı, TSK'yı hedef alan Irak Cumhurbaşkanı'nın eşi Shanaz İbrahim Ahmed'in skandal sözlerine yanıtı gecikmedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 94 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre son bir haftada biri terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 94 terörist etkisiz hale getirildi.

602 KÖY TEHDİT ALTINDA

Irak'ın kuzeyinde kilit kapanacak ama terörle mücadele hiçbir zaman bitmeyecek. 'Terör' kelimesi bu coğrafyadan tamamen silinene kadar mücadelemiz devam edecek. TSK'ya yönelik söz konusu iddialar asılsızdır. Ayrıca, bu açıklama ve ithamların, Irak'ın genelini yansıtmadığı açıktır. Kaldı ki Irak tarafı da PKK'yı yasaklı örgüt olarak ilan etmiştir. Ülkemiz kardeş Irak ile bu türden asılsız iddialar üzerine diyalog geliştirmemektedir. Türkiye olarak ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bu alanlardan biri de terörle mücadeledir.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye'yi hedef alan Ahmed, "Türkiye’nin yeni operasyonlara başlamasından bu yana en az 602 köy tehdit altında. Saldırılarda bir okul ve bir Süryani kilisesi de tahrip edildi" iddiasını ileri sürmüştü. Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid’in eşi ve ülkenin eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin baldızı Shanaz İbrahim Ahmed'in TSK'nın operasyonlarını hedef alan konuşmasına da yanıt verildi.

İdlib'deki M4 karayolunda Rusya ile yeniden ortak devriyeler hakkında ise "M4 karayolunun güvenliğinin kontrol edilmesi konusunu başından beri ifade etmekteyiz. Bu konuda muhataplar ile görüşmeler sürmektedir" değerlendirmesi yapıldı. Öte yandan bakanlık kaynakları ABD'nin Suriye'ye Avenger Stinger Hava Savunma Sistemlerini nakletmesine ilişkin "Müttefikimiz ABD'den beklentimiz, daha önce DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG-SDG'ye verdiği tüm yardım ve desteği sonlandırması, bir terör örgütüyle işbirliği yapılarak başka bir terör örgütüyle mücadele edilemeyeceğini anlaması ve terörle mücadelemize samimi destek vermesidir" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber