Arkadaşları işten atılınca direniş başladı! Bekaert İzmit yine karışık

Bekaert’ta iki sendika arasındaki yetki uyumsuzluğunu fırsat bilen işveren önce zam oranlarını açıkladı, sonra da İzmit fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi işçiyi tazminatsız bir şekilde işten attı.

Bekaert’in İzmit fabrikasında dün bir işten atıldı. Nedensiz ve tazminatsız yere işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını isteyen işçiler direnişe geçti.

FIRSAT BİLDİLER

Bekaert’ta Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasındaki yetki uyuşmazlığı sürecinden faydalanan işveren işçilere düşük zam dayatıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü İzmit fabrikasında fabrika yetkilileri ile yapılan toplantının ardından dün bir işçi tazminatsız şekilde işten atıldı. Atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını isteyen Bekaert işçileri içerde eylemlerini sürdürürken, atılan işçi de bugün itibariyle fabrika önünde direnişe başladı.

Bekaert Kartepe ve İzmit fabrikalarında açıklamalarda bulunan fabrika yetkilileri toplu sözleşmeyi mümkün olan en kısa sürede imzalamak istediklerini, ancak yasal süreci takip etmek zorunda olduklarını belirterek bireysel iş sözleşmesi imzalayacaklarını duyurdu.

SEFALET DAYATMASI

İşçilerin ifadesiyle işverenin sefalet dayatmasında Mart 2025'e kadar saat ücretlerinin yüzde 35 fazlası oranında ve 2 bin TL performans primi, 2 bin TL alışveriş çekinin avans olarak verileceği belirtiliyor. Ayrıca işveren yetki alan sendika ile toplu sözleşme imzalandığında ya da iş sözleşmesinin sona ermesi halinde avans verilen meblağın kıdem tazminatından, ihbar tazminatından ve ücretlerden mahsup edeceğini belirtiyor.

SENDİKA DA ORADA

Birleşik Metal İş Kocaeli Şubesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "BEKAERT işyerinde işverenin sendikamıza karşı yürüttüğü saldırıda, dün bir üyemiz haksız hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmıştır. Sendikamız kapı önü direnişi başlatmış olup üyelerimiz ile birlikte bu haksız tutum karşısında her türlü mücadeleyi sonuna kadar verecektir." ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber