Arzu Erkan: Kocaeli’yi emekçiler yönetmeli

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan gazetemizi ziyaret etti. Erkan yaptığı açıklamada, “Kocaeli’yi emekçiler yönetmeli. Bu kenti emekçilerle birlikte yeniden inşa etmek istiyoruz” dedi.

Emek Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir adayı olarak belirlenen Arzu Erkan çalışmalarına başladı. Adaylığı resmileştikten sonra ilk ziyaretini Kartonsan işçilerine yapan Erkan, bugün gazetemizi de ziyaret etti. Arzu Erkan’a Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz da eşlik etti.

“İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Ziyareti sırasında yerel yönetim anlayışı hakkında açıklamalarda bulunan Erkan, “Seçim çalışmamızın başlangıcını hakları için direnen işçileri ziyaret ederek yaptık. Arkadaşlarımıza seslenmiş olduk. Bundan sonra da işçilerle bir araya geleceğiz. Fabrikaları ziyaret edeceğiz. Sendikalı sendikasız işçi arkadaşlarımız ile toplantılar yapacağız. Ev ziyaretleri, halk toplantıları gibi doğrudan temasın olduğu buluşmalar düzenleyeceğiz.

“İŞÇİ SINIFININ PARTİSİYİZ”

Hayatın aktığı alanlara yoğunlaşacağız. Gerçekten birbirimize dokunacağız. Bizim de çeşitli afişlerimiz olacak ama insanlarla yan yana gelmeyi daha çok önemsiyoruz. Biz işçi sınıfının partisiyiz. Sömürünün ortadan kalkmasının mücadelesini işçi sınıfı ile veriyoruz. Ben de işçi kökenliyim.

“GEBZE HAREKETLİ BİR BÖLGE”

Birleşik Metal İş’in iş yeri temsilcisiydim. Sendikalaşma mücadelesinde işten çıkartılmış işçilerden biriyim. Çalışmalarımız da Gebze’ye yoğunlaşıyormuş gibi görünüyoruz ama aslında kentin bütününde varız. Öyle görünmesinin nedeni Gebze’nin grevler ve sendikalaşma nedeniyle hareketli olması.

“MUHALİF BELEDİYELERİN ELİ KOLU BAĞLANIYOR”

Maalesef tek adam rejiminin ülkeye getirdiği bir tablo var. 2004 yılında değişen büyükşehir kanunu var. Bu kanunla birlikte merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki ilişki mali açıdan birbirine daha çok bağlandı. Muhalif belediyeler kredi ve onay alamıyorlar. Bakanlıklar elini kolunu bağlıyor. Kayyum atılan belediyeleri söylemiyorum bile.

“SEÇİME EŞİT KOŞULDA GİRMİYORUZ”

Yerel seçimler bu memlekette her zaman iktidardan bağımsız tartışılacak bir şey değil. Biz herhangi bir seçime eşit koşullarda girmiyoruz. Tahir Büyükakın belediyenin tüm olanakları ile bir çalışma sürdürecek. Biz ise her dönemde parlamento grubu olan partilerin hazineden yardım alarak seçim faaliyeti yürütmesine karşıyız.

“DEPREM DİRENÇLİ BİR KENT OLMALIYIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Tahir Büyükakın’ın mottosu Mutlu şehir. Bu kentin emekçilerinin mutlu olabilmesi için her şeyden önce belediyenin kaynaklarının halkın yararına kullanılması lazım. Deprem dirençli bir kent olmamız lazım. 99 depremi gibi bir acı bıraktık arkamızda.

“VALİ YAVUZ’A SORDUK AMA YANIT ALAMADIK”

6 şubat depreminin ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ‘kentin bütününde yapı stokunun deprem perfornmans analizleri yapıldı mı?’ diye sorduk. Ama yanıt alamadık. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bir açıklama yapmıştık. Orada ‘Mutlu şehir deprem dirençli şehir. Zemin etütlerini, deprem perfornmans analizlerini Büyükşehir yapmalı” demiştik. Bunun için imza kampanyası düzenlemiştik.

“OKULLAR GÜVENLİ Mİ BİLEMİYORUZ”

Çünkü zemin etütleri ve deprem performansları çok pahalı. Kamu binaları ile ilgili de bir adım atılmadı. Valinin verdiği talimatla bir takım adımlar atıldı. Bu kapsamda şehir merkezinden sadece vergi dairesi taşındı. Biz çocuklarımızın gittiği okulların güvenli olup olmadığını bilmiyoruz.

“TOPLANMA ALANLARI DÜZENLENMELİ”

Deprem toplanma alanlarımızın yeniden düzenlenmesi lazım. Bir deprem alanının bulunduğu bölgenin nüfusuna göre ayarlanması gerekiyor. Orada su gibi temel ihtiyaçların yer alması gerekiyor. Tuvalet ihtiyacı için de çalışmalar yapılmalı. Mutlu şehir olacaksak, böyle olmalıyız.

“ULAŞIMIN ÜCRETSİZ OLMASI GEREKİYOR”

Mutlu şehir olacaksak bu kentteki emekçilerinin yoksulluk sınırının altında ücret almaması gerekiyor. İşçiler için ulaşım, beslenme konusunda çeşitli tedbirler alınmalı. Yoksulluk sınırının altında olan insanlar için ulaşımın ücretsiz olması lazım. Kadınlar çocuklarını güvenle bir yere bırakamadığı için istihdama katılamıyor.

“TAHİR BEY İLE BUNLARI KONUŞMAMIZ GEREKİYOR”

Her mahalleye kreş açılmalı. Kocaeli’de aşevleri kurulmalı. Mutluluktan söz edeceksek Tahir Bey ile bunları konuşmamız gerekiyor. Biz Emep olarak çocuklara ücretsiz yemek ve su dağıtılmasını sağlayacağız. Sorunların hepsi bir mücadele konusu. Bakanlığın adım atmasını beklersek öğrenciler aç kalmaya devam edecek.

“MECLİS ÜYESİ ADAYLARIMIZ İŞÇİLERDEN OLACAK”

Her ilçede belediye meclis üyesi adaylarımız olacak. Çok büyük bir böümü kadın ve erkek işçi arkadaşlarımızdan oluşacak. Adaylar arasında grevlerde direnişlerde en ön saflarda yer almış arkadaşlarımız olacak. Meclis üyesi adaylarımızı ise önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

“BİRLEŞME ÇAĞRISI YAPIYORUZ”

Kocaeli bir emek kenti. Ve bu kenti emekçiler yönetmeli. Rantçı belediyecilik karşısında halkçı bir yerel yönetim anlayışı için birleşme çağrısı yapıyoruz. Gelsinler birlikte mücadele ederim. Emekçilerin emeği üzerine kurulan ama emekçilerden çalınan bu kenti, emekçilerle birlikte yeniden inşa edelim” dedi.

Soldan sağa: İlhami Şahbaz, Arzu Erkan, Cansu Albayrak Kızılkaya ve Serhat Güneş

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber