Asıl patron kim? Özel’e öyle şeyler söyledi ki…

KBB Başkanı ve Başkan Adayı Tahir Büyükakın, dün partisinin toplantısında kendisine yüklenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e cevap verdi.

Cumhur İttifakının Kandıra Belediye Başkan adayı Erol Ölmez bugün Kandıra Kültür Merkezinde projelerini anlattı. Ölmez’in proje lansmanına Programa, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır ve Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolu Başkanı Çağatay Çağlayan, MHP İl Başkan Vekili Yaşar Arslan, Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir, BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

HANGİ SÖZLERİNİ TUTTULAR?

Toplantıda Ölmez’in konuşması sonrası kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dün kocaeli’de gerçekleşen toplantıda kendisine yüklenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e cevap verdi. Tahir Büyükakın “Dün almış mikrofonu 5 yılda bu şehri depreme neden hazırlamadınız diyor. Bir sor Ekrem Bey’e ne yapmış ben bütün binaları tarattım. Soramaz ama böyle bir imkânı yok, anladınız siz onu. Belediye başkanınız konuşur siz dil sürçmesi dersiniz, asıl patron ‘Öyle bir şey yok git kendine başka parti bul’ der. Bunlara belediye teslim edilir mi? Hangi sözlerini tuttular” dedi.

NE OLMUŞTU?

Partisinin büyükşehir adayı proje tanıtım toplantısında konuşan Özgür Özel, Tahir Büyükakın’ı hedef alarak, “Bir yanda bu Cumhuriyet Kentinde şehrin emin kişisi olarak şehrin emin edildiği bir belediye başkanı olarak Cumhuriyetin Kurucu değerleri ve kurucu kadrolarına minnet duyacağına husumet duyan kişileri baştacı ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

“BİTİRMİŞ OLMALARI GEREKİYORDU”

Büyükakın’ın seçim beyannamesinde yer alan deprem projelerine de yüklene Özel, “Bu iktidar deprem vergisi ile bu kenti 3 kez yeniden yapacak imkana sahip olmasına rağmen bu kentin belediye başkanı 6 Şubat depreminden sonra Kocaeli’nin envanter çalışmasının tamamlanmadığını ve fizibilite çalışmalarının devam ettiğini itiraf etmiştir. Bu kenti depremden beri yönetenlerin bu kenti yeniden imar etmiş olması gerekirken sunumun ana konusu yaşanacak yeni bir depreme karşı hazırlık” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber