Ayçin Kantaoğlu, “İslam mevcut insan bakiyesinden memnun değil” derken ne söylemek istedi? Gölcük’te anlattı

Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu dün akşam Kongre Sarayında, son günlerin popüler ismi Ayçin Kantoğlu’nu konuk etti

Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu dün akşam saat 20:00’de önemli bir organizasyona imza attı. Gölcük Kongre Merkezinde, “Yitirilen İnsanlık ve Gazze” isimli panel düzenlendi. Mehmet Zeyd Yıldız’ın sunumuyla Gölcük Kudüs Gönüllüleri Platformu, Ayçin Kantaoğlu’nu konuk etti. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, çeşitli sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri katıldı.

DÜNYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Kötülük devleti İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’de başlattığı zulüm esnasında, “İslam mevcut insan bakiyesinden memnun değil, korkarım kendisine yeni bir insan bakiyesi devşiriyor” cümlelerinin de yer aldığı 22 dakikalık videoyla Türkiye’nin gündemine oturan Ayçin Kantaoğlu, dün akşam Gölcük’te de gönüllere girmeyi başardı.

EMPERYALİZMİN BAYRAK OLMUŞ MARKALARI

Gazze’de yaşananlarla ilgili bizlerin ne yapması gerektiği sorusuna cevap aranan panelde Ayçin Kantaoğlu, “Hakikatin bize uyan bir modeli yok. Orada bir zulüm var. Bireysel olarak nasıl bir taraf almamız gerek sorusu çok kapsamlı bir soru. Bizler, boykot ile başladık. Bayrak olmuş markaları var bu sistemin. Bu markalar, emperyal güçlerin de bayrağına dönüşmüş durumdalar.

BOYKOTU SÜRDÜRMELİYİZ

Bir kere boykotu sürdürmeliyiz. Boykot, bir uyanışa vesile olduğu için önemli. Bir baksanıza, ellerini bizlerin kursağına kadar sokmuşlar. Biz o kanlı ürünlerle iftarlar, oruçlar açmışız, sahurlar yaşamışız.

ASKERİYSE ASKERİ!

Gazze’de şehit edilen çocukla şehit edilen Mehmetçiğimiz, bizim için aynıdır. Çünkü oradaki öz aynıdır ve bizdendir. Biz Türkiye’nin çok fazla yıpratılmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz. Ve bizim bu zalimleri durdurmamız gerek. Ticariyse, ticari, askeriyse askeri. Ben bunu devletimden talep ediyorum” dedi.

EN ÖNEMLİ SORU

Panelin soru cevap bölümünde Ayçin Kantaoğlu’na, önemli bir soru geldi. Nedim Aslan tarafından yöneltilen soruda, “İslam mevcut insan bakiyesinden memnun değil çeklindeki cümlenizi hakikaten çok düşündük. Eğer bir dini anlamda bilimsel çalışmalar yapan bir isim olsaydınız, belki ne demek istediğinize daha rahat ulaşabilirdik. Kurduğunuz bu sarsıcı cümleye katılmakla beraber, sizi bu cümleyi söyletecek noktaya getiren hadiseyi merak ediyorum” ifadelerine verildi.

BU BİR GÖZLEM

Bunun üzerine Ayçin Kantaoğlu, Türkiye’de ve hatta dünyada gündem olan o sözlerini açıkladı ve şunları söyledi:

“O bir gözlem. İslam doğduğu topraklardan ayrılıyor, havaya yükseliyor, korkarım kendisine yeni bir insan bakiyesi devşiriyor. Mevcut insan bakiyesinden memnun değil demiştim. Bu bir benin gözlemim. Bence yaşananlar bir uyarı bizim için. Batı için bir müjde.

FİRAVUN BU ZULÜMLERİ YAPTIĞINDA KIZILDENİZ YARILMIŞTI

Biz ayağa kalkarsak, üzerimizdeki tozu silkelersek burası kıymetli bir kimliktir. Maya aktiftir. Bize iş gördüren bir fiil o mayadır. Biz sahip çıkarsak Allah bize yardım edecektir. Hep etmiştir. Korkum da ümidim de bu coğrafyadandır. Ateşle aramıza hurma koyabilmek için ayağa kalkmalıyız. Bir kez ayağa kalktıktan sonra ayağa bu millet zalimin başına bela oluyor. Bakın, Firavun bugün yaşanan zulümleri yaptığında Kızıldeniz ikiye yarılmıştı!”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber