Aydal: “5 yıl sonra trafiksiz bir şehir olacak”

Kocaeli ile ilgili yapılması gerekenleri açıklayan YRP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal, 5 sene sonra Kocaeli’nin trafik sorununu biteceğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 20 Aralık tarihinde Doğan Aydal olarak açıklanmıştı. Aday gösterildiği günün üzerinden 23 gün geçtikten sonra Aydal bugün Kocaeli’de ilk basın toplantısını ve sunumunu yaptı.

“DEPREM UYARI SİSTEMLERİ”

Projelerine geçen Aydal, “Deprem uyarı merkezleri kuracağız. Bu benim mesleğim.Gereği yapıldığında 2 milyon insanın canı kurtarılacak. Deprem öncesi değişimler olur. Bu değişimleri not edeceğiz. Gerekli tesisleri kuracağız. Deprem ben geliyorum diyor biz de bunun önemlini alacağız” dedi.

“KOCAELİ, İSTANBUL’U AYAĞA KALDIRAN SANAYİ ŞEHRİ OLACAK”

Teknolojisiz yapabilirsiniz ancak yiyecek içecek yoksa sorun olur. Biz tarım projeleri ile İstanbul’u besleyeceğiz. Çünkü nakliye çok pahalı ve fiyatları arttırıyor. Biz çiftçilerimize gübrenin nasıl 10’da bir fiyatına elde edileceğini anlatacağız. Sıvı gübre üretimini göstereceğiz. Kocaeli’yi sadece sanayi şehri değil İstanbul’u ayağa kaldıran tarım şehri yapacağız” dedi.

“SUYUMUZ AZALMIŞ”

Tahir Bey ne diyor atık bertarafı. Biz atığı yok etmiyoruz. Bizim kullanılabilir su ve gübre elde edimimiz kanalizasyondan olacak. İnsan posası kullanılan bir tekniktir. Kompost tesisleri ile kullanılabilir su ve gübre elde edilecek. Kocaeli’de kullandığımız su 2002’de bu yana yüzde 29 azalmış. Dalgıç pompalar ile yer altından su çekiyorlar bu da kuraklığa neden oluyor” dedi.

“5 SENEDE DÜŞÜNÜLMEDİYSE EKSİKLİK VAR”

Otopark problemi ile ilgili konuşan Aydal, “Kocaeli gibi bir şehirde yer bulamazsınız. İlk kez Japonya’da gördüm. Dar alanda binlerce arabayı park edecek sistem. Sadece arabayı bırakıyorsunuz ve alıyorsunuz. 5 senede bu düşünülmediyse eksiklik var demektir” dedi. Kocaeli çok muhteşem bir şehir diyen Aydal, “Bu güzellikle beraber hava kirliliği ve su kirliliği geliyor. Önceliğimiz halkın çoğunluğunu sağlık içinde yaşatmak. Fabrikaları da düşünüyoruz. Bu durum minimuma indiriliyorsa avantajdır” dedi. Personel sıkıntısını da çözeceklerini ifade eden Aydal, “Bana ne dediğinizde ülkenize ihanet etmiş olursunuz” dedi.

BURADA PARA VAR

“Bizlerin Yüreği Türkiye için atıyor. Sizlerin yardımı olursa Kocael’de atacak bu yürek” şeklinde konuştu. Kenevir ile ilgili de konuşan Aydal, “Bu kenevir uyuşturucu için kullanılan kenevir değil. Burada para var. Bunlar toprağa gömülsün istemiyoruz.

MONORAY PROJESİ

Buranın en büyük sorunu ulaşım. Geçtiğimiz günlerde İbrahim karaosmanoğlu’nu ziyarete gittim. Tek sorusordum. Monarayı neden yapmadınız diye. “Beğenmedim” dedi. Bu kadar. Tek kelime. Bu bir gerekçe değildir. Çift yol yaparken bile trafik durur. 5 yıl bekleyin metro yapacağım dersem yalan söylemiş olurum. Allah nasip ederde seçilirsem 5 yıl sonra trafiksiz bir şehirde yaşamış olursunuz. Monoray’da yeri kazmıyorsunuz. Metro’nun 5’te biri fiyatına. Dünyanın her tarafında var. Biz geliyorsak boşuna gelmiyoruz” diyerek proje duraklarını gösterdi.

DİP ÇAMURU

Dip çamuru çıkartılıyor. Bu çamurlar ormanın içine dökülüyor. Bu atığın değerlendirilmesi bile büyük bir kazanç Türikye için. Bunların ayrıştırılması lazım” dedi. Sayıştay Raporlarına değinen Aydal, “Arkadaşı kötülemek için demiyorum. Sayıştay Belediye için ne demiş bilmek hakkımız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber