Aydal’dan Büyükakın’a ‘evine git’ çağrısı!

Yeniden Refah Partisi KBB Başkan Adayı Doğan Aydal, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a çağrıda bulundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan gerçekleştirdiği Kocaeli ziyaretinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı. İkindi namazını İzmit Fevziye Camii’de kılan Erbakan daha sonra halk buluşmasına katıldı. Halk buluşmasının ardından aday tanıtım programına geçen Erbakan, daha önce duyurulan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal ve İlçe Belediye Başkan adaylarının elini kaldırdı.

“HODRİ MEYDAN”

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, “Bize sordular Kocaeli’de nasıl bir hazırlığınız var diye. Biz Kocaeli'ye dün hazırlanmadık. Kocaeli’ye gelmeden 3-4 ay evvel bir heyeti tüm ilçelere göndererek ne yapabilirizi araştırdık. Elimize ulaşan Biz Kocaeli Biliyoruz kitapçığını yayınladık. Hangi aday hangi televizyonda arzu ederse Hodri Meydan. 5 Yıl içinde yapacaklarımızı yazdık. 100 proje yazabilirsiniz. Yapmadıktan sonra manası yok. Metro der yapamazsanız, Körfezi temizleyeceğim deyip yapmazsanız 5 kuruş değeri yok. Ne yapabilirizi ortaya döktük. Burası bir deprem bölgesi. Binalarınızı kurtaramayız ama acil deprem sistemi ile canlarınızı kurtaracağız. Bunu birkaç kez anlattım” ifadelerini kullandı.

“KİMSE BİZİ TOPAL ÖRDEK YAPAMAYACAK”

Bölgenin en büyük ikinci sıkıntısı ulaşım sıkıntısı. Yerel idare sizin sabah 2 akşam 2 saatinizi çalıyor. 100 yıldır uygulanan başarılı bir teklif getirdik. Monoray projesi. 10 yılda sürecek bir metroyu 2 buçuk yılda monoray ile tamamlayacağız. Projeyi hazırladık. Belediye kaynakları ile yapacağız. Kimse bizi topal ördek yapamayacak.

“MUSLUKLARINI KAPATACAĞIZ”

Köylerdeki gençlerin şehre göç ettiğini ifade eden Aydal, “800 bin dekar arazimiz var. AKP hükümeti döneminde yüzde 24 tarım arazisi azaltılmış. İstanbul’u besleyen Kocaeli yapacağız. Sıvı gübreyi Kocaeli’de imal edeceğiz. Belediye olarak kar etmeyeceğiz. Sadece maliyet ile çiftçilerin önemli masraflarını ortadan kaldıracağız. Zehir soluduğunuz havayı temizleyeceğiz. Orada bir alet koymuş mevcut belediye başkanı çamuru kamyonla alıyor o pisliği ormanın içine gömüyor. Bizim çözümümüz farklı. Numuneler aldık, ciddi oranda istemediğini kadar yağ, çinko var. Yeniden satılabilir hale getireceğiz. Bunu Körfez’e boşaltan fabrikaların musluklarını kapatacağız. Bunun bedelini o pisliği boşaltanlara ödesin

“GİT EVİNE OTUR”

Türkiye’de ilk defa engellilierin çalışacağı fabrikayı Kocaeli’de açacağız. Hastane yaptı, devlet yaptı. Önemli olan sen ne vaad ettin ve ne yaptın. Başiskele geçişini halledebildin mi? Kuzey Marmaraya aralel metro yapamadın, stada tramvayı bitiremedin Allah aşkına git evine otur sana ihtiyaç yok. 94’ü yaşamız biri olarak söylüyorum daha iyi durumdayız. Hiç beklemediğiniz kişiler gelip destek vaad ediyorlar. 1 Nisan’da sayın belediye başkanına 1 Nisan şakası yapacağız” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber