Ayhan Arpacı’dan dikkat çeken tepki: Siz gerçekten hastasınız

İstanbul Fatih'te başıboş sokak köpeklerinin zihinsel engelli genci parçalayarak öldürmesine İzmit’in tanınan simalarından Ayhan Arpacı tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Arpacı, “Siz gerçekten hastasınız” dedi.

İstanbul Esenler'de yaşayan 40 yaşındaki zihinsel engeli Ayhan Özçelik dün Silivrikapı Mahallesi'ndeki akrabalarının yanına gitti. Gece saatlerinde sokakta yürüyen Özçelik’e köpekler saldırdı. Sabaha karşı olayın yaşandığı yere çöp toplamak için gelen temizlik işçileri köpeklerin yerde yatan birinin başında havladıklarını gördü.

KURTULAMADI

İşçilerin durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmesi sonrası Ayhan Özçelik sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Özçelik, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bu olay bir kez daha ülke gündeminin bir numaralı sorunu olan sokak hayvanları sorununu tartışmaya sundu.

TEPKİ İLE KARŞILANDI

Bilindiği üzere Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Bu kanun teklifininin kabulü kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olurken yaşanan olay tepki ile karşılandı.

ARPACI: OLUR BÖYLE ŞEYLER DİYORSUNUZ AMA…

MHP İzmit Belediyesi eski meclis üyesi Ayhan Arpacı’dan da büyük bir tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Arpacı açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Belgesel izlerken bir aslan sığırı yerken, sığır için üzülenler bir köpeğin bir insan evladını parçalaması için olur böyle şeyler diyebiliyor. Siz gerçekten hastasınız.” Öte yandan Arpacı, başıboş sokak köpeklerinin mutlaka uyutulması gerektiğini, başka bir çözüm olmadığını birçok kez söylemişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber