Balonlar Filisitinli çocuklar için gökyüzüne! “Tarih sussa hakikat susmayacak”

Hak-İş konfederasyonunun da aralarında bulunduğu Filistin’e destek platformu Kocaeli’de Filistin’e destek yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sonrası gökyüzene yeşil, siyah ve beyaz renkte balonlar bırakıldı.

Filistin Destek Platformu tarafından bugün öğle saatlerinde Kocaeli İzmit İlçesinde ‘Susma haykır, özgür Filistin için direnişe katıl’ temalı Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Hak-İş konfederasyonunun da aralarında bulunduğu Filistin’e destek platformu daha önce 2 büyük organizasyon daha gerçekleştirmişti. Hak İş’in 3’üncü Filistin eylemi Kocaeli’de yapıldı. Yürüyüş Fevziye Camii’nden başlayarak Anıtpark’a kadar devam etti.

DESTEK İÇİN ORADAYDILAR

Yüzlerce Kocaelilinin katıldığı yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, HAK İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı ve HAK İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, HAK İş’e Bağlı sendikaların temsilciler, vatandaşlar katıldı.

“7 EKİM MİLAT DEĞİLDİR”

Yürüyüş sonrası basın açıklamasını HAK İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan gerçekleştirdi. Kocaelilieri selamlayarak konuşmasına başlayan Arslan, “Bu mübarek günde, rahmetin bol olduğu günde bizlerle birlikte oldunuz. Allah sizlerden razı olsun.. Bugün yeryüzünün bütün mekanlarında inancı farklı vicdanları ortak bütün insanlığın meydanlarına selam olsun. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan katliamalarda mağdur olan Gazzeli kardeşlerimizin özgürlük direnişini selamlıyoruz. 69 gündür katliamalar maruz kalmış bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 7 Ekim’i milat olarak görenler yanlış görüyor. Filistin’de 75 yıldır işgal devam ediyor. Bu işgali planlayanlara lanet olsun.

“TARİH SUSSA HAKİKAT SUSMAYACAK”

Ülkemin her köşesinde katil İsrail’e karşı birlikteliğimiz daha da güçlendirmeliyiz. Filistin iççin başlattığımız yardım kampanyasına daha fazla destek olun. Dünyanın her köşesindeki sendikaları kardeşlerimizi yönlerini Kudüs’e çevirdi. Ey Amerika, ey İsrail biz sizin ne yaptığınızı biliyoruz diyecekler. Siz sussanız da biz susmayacağız. Biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak. Filistin’e selam olsun.

“ONLAR KORKMUYOR”

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz, ülkemiz milletimiz ile dimdik bir direniş oraya koyduk. Ancak bu yetmez. Daha fazlasını yapmalıyız. Yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Eğer bir zulüm varsa zulme karşı tarafsız olmak namusuzluktur. Filistin’de mesaj ya özgürlük ya şehadet diye geliyor. Onlar korkmuyor. Onlar özgürlük ateşini yaktılar. Borcunuzu ödemeye var mısınız? Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin kurulana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber