Başiskele’de anket karmaşası! 3 anket 3 farklı sonuç

Yerel seçimlere yönelik Başiskele’de yapılan 3 anketin sonuçlarının birbirinden oldukça farklı olması dikkat çekti

Yerel seçime sayılı günler kala araştırma şirketlerinin ve kişilerin yaptığı anketkeri kamuoyuna sunuluyor. Ülke genelinde belediyeler ile ilgili seçim verileri paylaşan Murat Kızılboğa, Başiskele ilçesinin anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

ACURMAN İKİNCİ

Kızılboğa’nın yayınladığı anket sonuçlarında mevcut belediye başkanı AK Partili Yasin Özlü yüzde 45,0 oy oranı ile ipi göğüsleyen isim. Yayınlanan verilere göre CHP’nin adayı Anıl Acurman ise seçimi ise yüzde 28,9 oy oranı ile seçimi ikinci sırada bitiriyor.

MUTLU YRP VE CHP’NİN GERİSİNDE

Kızılboğa’nın paylaştığı verilere göre seçime ilk defa girecek olan Yeniden Refah Partisi’nin adayı Uğur Yüksel ise ise yüzde 14,9 oy oranı ile seçimi üçüncü sırada bitiriyor. 2019 yerel seçimlerinde seçimi ikinci sıradan bitiren Saadet Partisinin adayı Zafer Mutlu ise yüzde 5,2 oy oranı ile seçimi dördüncü sıradan bitiriyor. Önceki dönem belediye başkanı ve bağımsız başkan adayı Hüseyin Ayaz ise yüzde 3,8 oranında kalıyor.

BUPAR’IN ANKETİ

Geçtiğimiz haftalarda BUPAR araştırma şirketinin paylaştığı anekete göre ise AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü’nün oy oranı 31,2. Özlü’yü takip eden isim ise CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman. Acurman’ın oy oranı yüzde 26,5. Acurman’ın ardından ise Yeniden Refah Partisi geliyor. Yeniden Refah Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Uğur Yüksel’in oy oranı yüzde 15,2, Saadet Partisi’nin adayı Zafer Mutlu’nun oy oranı yüzde 13,6 ve Bağımsız aday Hüseyin Ayaz’ın oy oranı yüzde 3,3 şeklindeydi.

NET ARAŞTIRMA

Yine Başiskele’de Net Araştırma isimli firmanın yaptığı ankette ise başka bir sonuç ile karşılaşılmıştı. 1.345 katılımcıyla gerçekleştirilen NET Araştırma’nın anketinde Cumhur İttifakı AK Parti adayı Yasin Özlü’nün oy oranı yüzde 39,9, Saadet Partisi’nin adayı Zafer Mutlu’nun oy oranı yüzde 29,4, Bağımsız aday Hüseyin Ayaz’ın oy oranı yüzde 18,9, CHP’nin adayı Anıl Acurman’ın oy oranı yüzde 6,8 ve YRP’nin adayı Uğur Yüksel’in oy oranı yüzde 5.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber