Başiskele’de anket savaşları!

Başiskele’de geçtiğimiz günlerde BUPAR’ın yaptığı ankette CHP, NET Araştırma’nın yaptığı ankette de Saadet ikinci çıktı

Başiskele’de seçim atmosferi oldukça heyecanlı. Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, Saadet Partisi’nin adayı Zafer Mutlu, Bağımsız aday Hüseyin Ayaz, CHP’nin adayı Anıl Acurman ve YRP’nin adayı Uğur Yüksel öne çıkan figürler olarak dikkat çekiyor.

DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Son haftada Başiskele’de bir anket savaşı da başladı. Geçtiğimiz günlerde birçok CHP’li belediye ile de çalışan BUPAR Araştırma, Başiskele’de bir anket gerçekleştirdi. Bu anketin sonuçları da hayli dikkat çekmişti.

BUPAR ANKETİ

BUPAR’ın anketine göre, AK Parti Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü’nün oy oranı 31,2. Özlü’yü takip eden isim ise CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman. Acurman’ın oy oranı yüzde 26,5. Acurman’ın ardından ise Yeniden Refah Partisi geliyor. Yeniden Refah Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Uğur Yüksel’in oy oranı yüzde 15,2, Saadet Partisi’nin adayı Zafer Mutlu’nun oy oranı yüzde 13,6 ve Bağımsız aday Hüseyin Ayaz’ın oy oranı yüzde 3,3 şeklindeydi.

NET ARAŞTIRMA

Başiskele’de bu kez anket yapan firma NET Araştırma oldu. 1.345 katılımcıyla gerçekleştirilen NET Araştırma’nın anketinde sonuçlar BUPAR’ınkine benzemiyor. NET Araştırma firmasının telefonla aradığı katılımcıların tuşlamalarına göre belirlediği sonuçlar ise şu şekilde:

ANKET SONUÇLARI

Cumhur İttifakı AK Parti adayı Yasin Özlü’nün oy oranı yüzde 39,9, Saadet Partisi’nin adayı Zafer Mutlu’nun oy oranı yüzde 29,4, Bağımsız aday Hüseyin Ayaz’ın oy oranı yüzde 18,9, CHP’nin adayı Anıl Acurman’ın oy oranı yüzde 6,8 ve YRP’nin adayı Uğur Yüksel’in oy oranı yüzde 5.

İKİ ANKET ARASINDA DERİN FARK

BUPAR ile NET Araştırma firmasının yaptığı iki anket arasında çok derin uçurumlar var. Birince Acurman Yasin Özlü’ye çok yakınken, diğerinde Zafer Mutlu çok yakın. Anketten ankete adayların aldıkları oy oranlarında ciddi değişiklikler gözüküyor. Bu da her iki firmanın da yaptığı ankete karşı güveni azaltıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber