Başiskele’de vaatlerin yüzde 92’si tamam Başiskele’ye 886 milyonluk yatırım

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, bugün görevde geçirdiği 4 yılını kamuoyuna anlattı. Lansmanda konuşan Özlü, vaatlerinin yüzde 92’sini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Toplam 886 milyonluk hizmet ve yatırımı Başiskele’ye kazandırdık” dedi

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kaldı. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de bugün gerçekleştirdiği “Bizim işler, güzel işler” lansman toplantısında kamuoyuna 4 yılını anlattı. Özlü’nün Başiskele’de bulunan TRYP by Wyndham Otel’de gerçekleşen lansmanına AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, MHP Başiskele İlçe Başkanı Şahin Kaya, Kocaeli Büyükşehir eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl eski Başkanları Abdullah Eryarsoy, Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Lastik İş Gene Başkanı Alaadin Sarı, STK temsilcileri, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı. Özlü, lansmanda Başiskele’ye 4 yılda toplam 886 milyon eser kazandırdıklarını belirtti.

“BÜYÜKLERİM UYARMIŞTI”

Lansmanda konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Allah bana bu görevi verdi. Hizmet önemlidir ama yeterli değildir gönül belediyeciliği yaptık. Erdoğan bizden böyle bir söz aldı, vatandaşımız da bize destek verdi. Sözümüzün arkasında durduk. Başkan olduktan sonra bu işin çetin bir iş olduğunu gördüm. Gerçi büyüklerim uyarmıştı. Belediyecilik sonsuz ihtiyaçları sınırlı imkanlarla tamamlamaktır. Ben böyle görmedim. Bu işe böyle düz bakmadım. Biz bu milletin evladıyız. Engelleri aşmak bizim ruhumuzda var. Çetin bir işi emeğimizle, gençliğimizle ifa ettik.

“NASİP OLURSA 5 YIL DAHA SEÇİLİRİM”

Seçime 6 ay var. Bu toplantının seçimle alakası yok. Seçilmiş olmanın gereği olarak düzenliyoruz. Yaptığımız işi anlatıyoruz. Her iktidar geçicidir. Her iktidar önce millete snra Allah’a hesap verecektir. Nasip olursa 5 yıl daha seçilirim. Bunu vakti geldiğinde konuşacağız. Projelerimizi hizmetlerimizi hangi duygularla yaptığımı anlatağım. Bu işleri tek başıma yapmadım. Herkesin emeği var. En büyük gücü Başiskelilerden aldık.

8 BAŞLIKTA ANLATTI

Sunumunda her projeyi detaylı şekilde anlatan Yasin Özlü, 8 başlıkta Başiskele’deki hizmetlerini anlattı. Özlü, “İhtiyaçlarımız kadar kaynaklarımızın da sınırsız olmasının yollarına baktık. Kaynaklarımızı büyüttük,çeşitlendirdik. Üzerimize düşen her işi yaptık, yapmak için azmettik. Çetin bir işi gönlümüzle emeğimizle gençliğimizle ifa ettik.

HİZMET MERKEZLERİNİ SAYDI

Başiskele’ye ve Başiskele sakinlerine sunduğumuz şehircilik hizmetlerini, sosyal ve kültürel hizmetleri gerçekleştirmek üzere yeni hizmet merkezleri yaptık var olanları geliştirdik” diyen Yasin Özlü; Kitaphane, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisi, Genc-i Ala Kafeler, Kültür ve Yaşam Merkezleri, Pazar alanları, kütüphaneler gibi perk çok alanda geliştirdikleri hizmet merkezlerini tanıttı.

SEMT MEYDANLARININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

“Hayat ulaşınca başlar” prensibiyle Başiskele’de ulaşım ve erişim konforunu geliştirmenin öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Yasin Özlü, yaptığı caddeler ve yeni yol çalışmalarını katılımcılara aktardı. Özlü Başiskele’ye kazandırdıkları millet bahçelerinin, 46 semt parkının, yeni semt meydanlarının önemine vurgu yaparak, “Birlikte vakit geçirdiğimiz, dinlendiğimiz, eğlendiğimiz alanları yeni ihtiyaçlarla birlikte büyütüyoruz” dedi.

“KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETTİK”

Sıfır atık ve sürdürülebilir çevre konularına da önem verdiklerini dile getiren Özlü, Başiskele Belediyesi olarak “Kendi enerjisini üreten Belediye” olarak güneş enerji sistemi kullandıklarını açıkladı. “Başiskeleli gençler fark istiyordu, Başiskele’de genç olmayı farka dönüştürdük” diyen Yasin Özlü, Genc-i Ala markasıyla gençler için önemli projeler yaptıklarını belirtti. Bu marka ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 3 ödüle layık görüldüklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

“Kadınları baş tacı yaptık” diyen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kale markasıyla kadınlar için yaptıkları hizmetleri anlatan Özlü, sosyal yardıma, yaşlı ve engellilere kadar projeler ürettiklerini ifade etti. Özlü, yeni üniversitelere bir defaya mahsus 3 bin lira destek verdiklerini aktardı.

7/24 BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ

Yasin Özlü, “Hizmetlerimizde verimlilik, etkinlik, yerindelik ve tasarrufu arttırmak için bilgi ve teknolojilerle çok önemli işlere imza attık” diyerek belediyenin dijital ikizini hayata geçirdiklerini söyledi. Zaman ve kağıttan tasarrufa gittiklerini duyuran Özlü, Hızlı İşler Çözüm merkeziyle 7/24 belediyecilik hizmeti verdiklerini söyledi. Sunumun ardından seçim dönemindeki vaatlerin yüzde 92 oranında hayata geçirildiğini ve belediye olarak güzel işlere imza attıklarını dile getiren Özlü, “5. Yılımıza girerken toplam 886 milyonluk hizmet ve yatırımı Başiskele’ye kazandırdık” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber