Başkanı kızdıran sözler “Dilovası Kürt olduğu için mi gelişmiyor”

KBB Meclis toplantısında söz alan DEM Partili Meclis Üyesi Dilovası’nın en az gelişmiş ilçe olduğunu ifade ederek, “İlçemize yapılan haksızlığı görünce nüfus yoğunluğunun Kürt ve Karadenizli olduğu aklımıza geliyor. Eğer böyleyse bu dehşet vericidir” ifadelerini kullandı. İddialara tepki gösteren KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “İddianızı esefle kınıyorum. Dil sürçmesi olduğuna inanmak istiyorum” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 118 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Meclis toplantısında gündem maddesi görüşülmesi öncesi grup önergeleri divana sunuldu.

“HALKIN ULAŞIM HAKKI ELİNDEN ALINDI”

DEM Parti Meclis Üyesi Eylem Güleser ulaşım zammı ile ilgili meclis toplantısında gündem dışı söz aldı. Ulaşım zammını eleştiren Güleser, “Asgari ücrete ve emekliye yüzde 53 zam yapıldı da bizler mi duymadık. Yapılan yüksek oranlı zamla halkın ulaşım hakkı da elinden alınmıştır. Bu zammı muhalif bir belediye yapsaydı iktidar medyası günlerce haber yapılırdı. Aldığımız ulaşımın kalitesine bakarsak kaliteli bir hizmet alabiliyor muyuz? Zamanında durakta olmayan otobüsler, saygısız şoförler denetleniyor mu? İlçeler arası ödemeler haksız. Hat sayılarının yetersiz olduğuna yönelik önerge vermiştik. Geçerli olduğu cevabını aldık ancak gerçeklikle alakası yok. Bu sorunların çözülmesi lazım” dedi.

“KÜRT VE KARADENİZLİ OLDUĞU İÇİN Mİ?”

Dilovası Belediye Binasını da soran Gülaser, “Türkiye’nin tek belediye hizmet binası olmayan ilçesidir. Belediye binasının olduğu yer görüntü kirliliğine neden oluyor. Molozlar hala duruyor. Halkın belediye binasının tekrar aynı yere yapılması gerekiyor. Dilovası üvey evlat muamelesi görüyor. 4 aydır hiç Diloavası’nın sorunlarına değinilmiyor. Seçim döneminde bürokratlar kamp kuruyor seçim sonrası ise halk yanlarında göremiyor. İlçemize yapılan haksızlığı görünce nüfus yoğunluğunun Kürt ve Kardenizli olduğu aklımıza geliyor. Eğer böyleyse bu dehşet vericidir. İhtiyaç olan hizmetler var” dedi.

“HALA OTOBÜS ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İddialara cevap veren Başkan Büyükakın, “Çok başlık söylediniz. Ulaşım zammından bahsettiniz. Yüzde 54’lük zammın fazla olduğunu söylediniz. Bunu diğer illerde medya organları yazardı dediniz. Diğer illerde kaç lira olduğunu söylemediniz. İstanbul’dan daha pahalı mı onu söyleseydiniz. Aradaki farkı destek ödemesi olarak toplu taşıma esnafına destek olarak ödüyoruz. Hala otobüs almaya devam ediyoruz.

“AYRIMCILIK YAPILDIĞI SÖYLENİYORSA ÜZÜLÜRÜM”

Dilovası’nın geri bırakıldığı ve bunun etnik ayrımcılıkla yapıldığı iddianızı esefle kınıyorum. Dil sürçmesi olduğuna inanmak istiyorum. Öyle olması mümkün bile olamaz. Belediye binası çalışması devam ediyor. Projen çalışması yapılıyor. Zaten yapılacak. Dilovası ilçesi de diğer ilçeler de iş sırasına göre ayrım göstermeksizin alınıyor. Ayrımcılık yapıldığı söyleniyorsa ben buna üzülüyorum. Eğer ayrım yapılıyorsa bu pozitif ayrımdır. Altyapı olarak en az sorun olan ilçe” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber