Bayram tatili 9 gün mü oldu? İşte detaylar..

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken özel sektör ve kamu kurumu çalışanları toplam tatil süresini gündemine aldı. Kabine Toplantısı için gözler Kabine Toplantısına çevrildi. Özellikle okulların da bu tarihlerde yaz tatilinde olacak olması sebebiyle aileler tatil planlaması yapmaya başladı.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde yükselmesiyle birlikte çalışanlar, aileler, öğrenciler tatil planlaması yapmaya başladı. Haziran ayının üçüncü haftasına denk gelen Kurban Bayramı’nı değerlendirmek isteyenler ise bayram tatili süresine odaklandı.

9 GÜN OLACAK MI?

Kurban Bayramı boyunca kamu kurumları kapalı olacak. Belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar, noterler, sağlık ocakları, bankalar ve borsa kapalı olacak. Bayram tatili Pazar günü başlarken Çarşamba gününe kadar sürecek. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda idari izin kapsamına alınarak memurlar için tatil uzatılmıştı. Bayram öncesinde tatil planlaması yapacaklar tatil süresine dikkat kesildi. Bayramlar hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvime göre her yıl farklı günlere denk geliyor. Peki Bayram tatili 9 gün mü, ne zaman başlıyor? İşte, bayram tatiliyle ilgili detaylar…

GÖZLER KABİNE’DE

Kabine Toplantısı programı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanların katılımıyla Kabine Toplantısı 4 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.

Terörle mücadele, 9’uncu yargı paketi, ekonomik gelişmelerin yanı sıra masadaki ana Gündem maddelerinden birisi de bayram tatili süresi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları canlı yayında açıklayacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK, UZATILACAK MI?

Kurban Bayramı normal şartlarda 4 gün sürüyor. Arefe günü de bayram tatiline dahil edildiğinde toplam tatil süresi 4.5 gün oluyor. Kurban Bayramı arefe günü bu yıl 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelecek. Bayramın birinci günü 16 Haziran Pazar, ikinci günü 17 Haziran Pazartesi, üçüncü günü 18 Haziran Salı ve son günü 19 Haziran Çarşamba günü olacak. Kurban Bayramı tatiline Perşembe ve Cuma günlerininde eklenmesi durumunda bayram tatili hafta sonu ile beraber toplam 9 gün olacak. Kurban Bayramı tatiliyle ilgili alınan kararın Kabine Toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Erdoğan "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak 2 günü de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük tatil imkanı sağlamış oluyoruz" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber