Bekaert'te sendikalar kavga ediyor, patron kazanıyor

Bekaert Fabrikasında başlayan Birleşik Metal İş Sendikası işyeri temsilcisinin işten çıkarılması sonrası başlayan eylemlerde Birleşik Metal İş sendikası ile Özçelik İş Senidikası arasında tartışma çıktı. Sendika yetkilileri karşılıklı açıklama yapmaya başladı

Birkaç gün önce, Bekaert fabrikası, Birleşik Metal-İş Sendikası iş yeri temsilcisi Selçuk Atmaca'yı işten çıkardı. Bu kararın ardından Bekaert işçileri, tepkilerini göstermek amacıyla fabrikada kalmaya karar verdiler ve üretimi durdurdular. DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, fabrika önündeki işçileri ziyaret ederek, Özçelik İş Sendikası'nı eleştirdi.

ÖZÇELİK İŞ SENDİKASINA YÜKLENDİ

Adnan Serdaroğlu, fabrika önünde yaptığı açıklamada Özçelik İş Sendikası'nı eleştirerek, "Bu fabrikanın diğer ayağı Kartepe'de bulunuyor. Ve orada örgütlü olan Özçelik İş Sendikası, sendika kılığına girmiş bir şebekedir. Oradaki insanlar grev yapmak istediğinde, bu sendika insanları zorla iş yerine soktu. Buradaki işçiler onurlu ve namuslu bir şekilde direndiler. Özçelik İş Sendikası'nın bize göre daha fazla imza toplamasına rağmen, bu sendika asgari ücret seviyesine işe giriş ücretlerini düşürdü ve yıllardır kazanılan hakları aşındırdı. Hangi sendika bu tür bir adım atar, anlamak güç. Bu şebeke bunu yaptı" şeklinde ifadeler kullandı.

“SENDİKANIN YÖNETİCLERİNİN BECERİKSİZLİĞİ

Bekaert Kartepe Fabrikasında örgütlü olan Özçelik İş Sendikası’nın Bölge Başkanı Arif Çolak, Serdaroğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Çolakoğlu, “İzmit fabrikamızda yaşanan ve üzülerek takip ettiğimiz olaylar, malum sendikanın yöneticilerinin beceriksizliğinden doğan olaylardır. Dün fabrika önünde Genel başkan düzeyinde sendikamıza ve bize yapılan söylemler, asılsız ve mesnetsiz açıklamalardır. Kin ve nefret söylemleri kime ne kazandıracak? Orada bir sorun yaşanıyorsa yönetici dediğin kişi veya kişiler bu soruna odaklanmalı ve çözüm üretmelidir. Kendi yanlışlarını başka kurumların üzerine atarak sorunları çözmek mümkün değildir.

“İŞLETMEDEN UZAK OLDUĞUNU KANITLADI”

İzmit fabrikamızda atılan ilk baş temsilci bu arkadaşımız değildir. Yakın zaman önce de aynı senaryo tekrarlanmıştır. Bekaert Kartepe fabrikamızda giriş ücretinin asgari ücret olduğunu beyan eden başkan, gerçek manada işletmeden ne kadar uzak olduğunu, söylemleri ile ispatlamıştır. Oysaki gerçek ücretlere ulaşmak o kadar da zor değildir. Atıfta bulunulan söz konusu sözleşme; Özçelik-iş Sendikasının imzalamış olduğu sözleşmedir.

“SENDİKACILIK AHLAKINA YAKIŞMIYOR”

Bu durumu, ulusal basında kendi başarısı gibi gösterip, Türkiye’nin sözleşmesi olduğunu beyan eden Başkan; bu söylemiyle, Özçelik-iş Sendikasının ne kadar doğru işler yaptığının bir kez daha kanıtlamıştır. Kurumu temsil eden bizlere ‘çete’, ‘şebeke’ gibi ithamlarda bulunan başkan her zamanki gibi sendikacılık ahlakına yakışmayan fakat kendine yakışan söylemlerde bulunmuştur. Bu ve bunun gibi provokatif söylemlerden kaçınmasını, iş ve işçi barışı açısından bölgemizden uzak durmasını kendisine tavsiye ederiz” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber