Belediye işçileri bu toplantıyı bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan yaklaşık 15 bin işçinin zam talebi var. Gözler pazartesi günü gerçekleştirilmesi beklenen toplantıya dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan yaklaşık 15 bin işçinin gözü kulağı yapılacak toplantıda. Bilindiği üzere asgari ücret ve memur zammının ardından belediye çalışanlarının ocak ayında alacakları zam oranları, enflasyon oranının üzerine olması için sendikalardan zam talebi gelmişti.

MEMUR-İŞÇİ ARASINDA DERİN FARK

Buradaki en büyük sorunlardan biri de belediye bünyesinde aynı işi yapan memur ile işçi arasında oluşan derin ücret farkı. Devletin memurlara geçtiğimiz yıl yaptığı seyyanen 8 bin TL zam ile bu yıl verilen yüzde 49,25 oranındaki zam, bir belediyede memur ile belediye işçisi arasındaki ücret farkını 13-15 bin TL’ye kadar çıkardı.

ERTELENDİ

Yaşanan bu derin maaş farkı da belediyede iş barışını ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Bu nedenle dün Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketlerinin genel müdürleri bir toplantı yaparak zam konusunu görüşecekti. Ancak bu toplantı ertelendi.

PAZARTESİ

Edinilen bilgilere göre 15 bine yakın işçinin beklediği bu toplantı pazartesi günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde örgütlü tüm sendikalar da merakla bu toplantıyı beklerken, zam konusunun bu toplantının ardından kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber