Binler katıldı: Gültepe'de iftar bir başka!

Gültepeliler Platformu tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen iftar programı Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti.

Gültepeliler Platfomu tarafından 14. bu yıl gerçekleşen iftar programı Gültepe Mahallesi'nde yapıldı. İftar programına Büyük Birlik Partisi Kocaeli il başkanı Kaan Şendil ve yönetim kurulu üyeleri , Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe başkanı Kemal Okur ve yönetim kurulu üyeleri, Alperen ocakları Kocaeli il başkanı Fatih Acar, Ak Parti İzmit İlçe yönetim kurulu üyesi Mesut Çelik, Meclis üyesi adayları Gökhan Aladağ ve Önder Karakaş Fatih Galyan ile Okan Karagöz, Gültepe Mahalle Muhtarı Yusuf Çevik, Fevziye Camii Derneği Başkanı ve Gültepeliler Platformu kurucu üyelerinden Recep Yıldız iftar programına katıldı.

Çocuklar için pamuk helva, patlamış mısır gibi ikramların dağıtıldığı iftar programı renkli görüntülere sahne olurken, DK-9 arama kurtarma ekibi de gösteri yaptı. Kültür merkezi binasının beşinci katından halatlarla aşağı iniş yapan kurtarma ekibi eğitmenleri binanın ortasına geldiğinde bayrak açarak hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

"BEN İZMİTLİYİM"

Eski İzmit kaymakamı şu anda Sakarya vali yardımcısı olarak görev yapan Ersin Emiroğlu ise programın onu konuğu oldu. Emiroğlu; "Eski İzmit kaymakamı şu anda Sakarya vali yardımcısı olarak görev yapan ben İzmitliyim Kocaeliliyim" dedi.

"İMECE USULÜ İFTAR BAMBAŞKA"

Gültepe Platform Başkanı Taner Sinan Çakır programda yaptığı açıklamada; "Bu yıl 14. düzenlediğimiz büyük mahalle iftarına hepiniz hoş geldiniz. Tüm Kocaeli’de örnek olarak nitelendirilen ve bu yıl on dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz imece usulü yani tüm giderlerinin mahalle halkı tarafından ortaklaşa karşılanarak hazırlanan iftarın bereketi bambaşka. Tabii sadece Gültepe değil, gönlü Gültepe'de atan, Gültepe’nin dışında oturan bir sürü gizli kahramanlarımız da bu iftarın tüm giderlerine ortak oldu onlara da sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"ARTIK GELENEK HALİNE GELDİ"

Artık iftar programının gelenek haline geldiğini belirten; Çakır; "Artık gelenek haline getirdiğimiz iftar iftarımızın ardından mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam ediyor. Bu Ramazan bir farklılık olsun istedik aynı zamanda Afrika’da mahallemiz adına bir su kuyusu, ve iğne mahallemiz adına Gazze‘deki zülüm altındaki Müslüman kardeşlerimize Ramazan ayı bitmeden yardımlarımızı ulaştırmayı planlıyoruz" sözlerine yer verdi. Tüm katılımcılara ise günün anısına plaket verildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber