Boykot kampanyası başlatılmıştı: Ünlü giyim markasından açıklama geldi

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı uygulamaları devam ederken, Türkiye’de de İsrail malları boykot ediliyor.

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı uygulamaları sürerken, Türkiye’de de yürüyüşler ve İsrail mallarına karşı protestolar sürerken; ünlü giyim markası Zara’nın The Jacket" adıyla 7 Aralık'ta sunduğu yeni koleksiyonunun reklamında kullandığı figürler, İsrail'in Gazze'ye yönelik ayrım gözetmeyen yoğun saldırıları sürerken Filistin'e destek veren aktivistlerinden büyük tepki aldı.

FİRMAYA BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATILDI

Reklamda kullanılan vitrin mankenlerine sarılan kefeni andıran bezler, tabutu andıran tahta modelleri ve yıkık duvarlar, iki ayın geçtiği İsrail'in bombardımanı altında kalan ve 17 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Gazze'deki ortama benzetildiğini savunan aktivistler, firmayı boykot kampanyası başlattı.

ZARA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Özellikle sosyal medyadaki tepkiler üzerine Zara'dan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; “Ne yazık ki bazı müşteriler artık kaldırılan bu görsellerden rahatsız oldu ve bu görsellerde, oluşturulduklarında amaçlanandan çok uzak bir şey gördü. Zara, bu yanlış anlaşılmadan dolayı üzgün olduğunu belirtiyor ve herkese olan derin saygımızı bir kez daha teyit ediyor” denildi ve fotoğraflar yayından kaldırıldı.

Yaşananların yanı sıra Zara'yı bünyesinde bulunduran İnditex grubu geçtiğimiz yıllarda da farklı nedenlerle sert eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber