Bülent Sarı: Tahsin Tarhan'ı PM'ye ben göndermedim

Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, “Tahsin Tarhan’ı PM’ye ben göndermedim” dedi.

Kocaeli’nin en çok izlenen programlarından olan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına konuk olan CHP İl Başkanı Bülent Sarı önemli açıklamalarda bulundu. Sarı, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını cevapladı.

TARHAN’IN WHATSAPP’A YAZDIKLARI…

CHP Kocaeli eski Milletvekili Tahsin Tarhan’ın kurultayın ardından ilçe başkanlarının da bulunduğu WhatsApp grubuna yazdıkları çok konuşulmuştu. Tarhan paylaşımında isim vermeden Bülent Sarı ve Harun Yıldızlı’ya hakkını helal etmediğini söylemişti. Bu konu hakkında yorumda bulunan Sarı, “Bir önceki PM’de Tahsin Tarhan’ın olması için çok mücadele eden insanlardan biriydim.

“OLMAMASI İÇİN MÜCADELE ETTİM”

Bu sefer de olmaması için mücadele ettim. PM’de olmamasının nedeni benim. Bu dönem artık olmaması gerektiğini düşündüm ve Genel Başkanımız Özgür Özel’e de söyledim. Listede vardı. Özgür Özel’e neden listede olduğunu sordum. Sonrada onu listeden çıkarttırdım. PM’nin Kocaeli’de bir temsilcisi yok.

“PM’Yİ İSTEDİĞİNİ BANA SÖYLEMEDİ”

Talihsiz bir açıklama yapmış. Daha önce desteklediğimiz zaman iyiydik. Desteklemeyince kötü mü olduk? Tahsin Tarhan 2 gün önce bana siyaseti bıraktığını söylemişti. Ama bana ‘PM’yi düşünüyorum’ deseydi. Ben kendisine destek verirdim. Kurultayın 1 gün öncesi ben Tahsin beyi ofisinde ziyaret ettim. Bana PM listesinde olacağını söylemedi.

“KARARI VERECEK KİŞİ BENİM”

Ben artık abilik yapacağım, siyaset yapmayacağım’ dedi. Kurultay gecesi gece 12’de bunu öğrendiğimiz zaman hoş olmadı. Ne Harun beyin ne benim bir problemim yoktu. Aramızda sıkıntı olsa ben onu ziyaret etmezdim. Ama siyaset bu. Benim tercihim bu yönde oldu. Sonuçta ben il başkanıyım. Bunun kararını verecek kişi benim. Bize söylemeliydi.

“İLETİŞİM KURSAYDI DESTEKLERDİK”

Bu konuda Harun beyin ya da başkasının bir tasarrufu yok. Bu kentte Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanıyım. O yüzden bu şekilde davrandım. Arkadaşlarımız ile de konuştuk. Kurultaydaki arkadaşlarımızda da bir rahatsızlık oluştu. İletişim kurulsaydı bir rahatsızlık olmazdı, desteklerdik. Bu olaydan sonra bir daha aramızda bir diyalog geçmedi” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber