Bülent Sarı’dan 10 Ekim Gar Katliamı anması: Acısı hiç dinmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 2015 yılında gerçekleştirilen ve 104 kişinin katledildiği Ankara Gar Katliamı ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Sarı Açıklamada, “Saldırının üzerinden 9 yıl geçse de acısı hiç dinmedi.” dedi.

Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında gerçekleştirilen Gar Katliamı’nın yıldönümü vesilesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı basın açıklaması yayımladı.

SİLİNMEYEN BİR ACI

Bugün ne yazık ki tarihimizde silinmez bir acının yıldönümündeyiz. 10 Ekim 2015’te IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırı sonucunda 104 vatandaşımız hayatını kaybetti.”
Birçok acı, dram ve trajedinin yaşandığı AKP iktidarında Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamı gerçekleşti. 500’e yakın vatandaşımız patlamada yaralandı. Aralarında bir ömür bu patlamanın sakatlığını ve yarasını taşıyacak onlarca vatandaşımız var. Alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının üzerinden 9 yıl geçse de acısı hiç dinmedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

“Terörün her türlüsü ile mücadele etmek zorunda olduğumuz bu coğrafyada millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Acının siyasi görüşü ve kimliği olmayacağını defalarca gördük. Biz bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızı acıları üzerinden bölmekten kaçındık ve kaçınmaya devam edeceğiz. Ancak bu failler ve onlara güç veren çevrelerle mücadele etmeyeceğimiz anlamına da gelmiyor. “

SONUNA KADAR YANINDAYIZ

“10 Ekim Katliamı, Çorlu tren kazası katliamı, Madımak Katliamı, Uludere, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe kalkışmasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın hukuk mücadelesinde sonuna kadar yanındayız. Adalet yürüyüşümüz asla kesilmeyecek. Dün de bugün de hep mazlumun yanında olduk ve yine olacağız. Bu trajik olayların yaşanmadığı bir Türkiye hayaliyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Bülent Sarı 10 Ekim Gar Katliamı CHP Kocaeli İl Başkanlığı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber