Bursa’dan Kocaeli’ye kişiye özel hizmet! Adalet bunun neresinde?

Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelen bir ekip Kocaeli Karamürsel ilçesinde bulunan Akçat Köyü’nde bir şahıs arazisine doğru asfalt döktü. Kişiye özel hizmetten rahatsız olduklarını ifade eden köy ahalisi adalet bekliyor.

Karamürsel’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Akçay Köyü’nün sakinleri yaşadıkları bir haksızlıktan oldukça şikayetçi. 800 yıllık geçmişi bulunan Akçat Köyü'nde geçtiğimiz yıl bir vatandaş arsa satın aldı. Köy yerlilerinin tanımadığı şahsın arsayı almasından yaklaşık 1 sene sonra köye sonra köyün yollarına asfalt döküldü.

ŞAHSİ ARAZİYE DOĞRU DEVAM ETTİ

Toz ve çamurdan kurtulacağı için sevinen köy halkının sevinci kursaklarında kaldı. Köy yolunun yarısına kadar dökülen asfalt işlemi yarıda bırakılarak köy hanelerinin bulunduğu alana devam ettirilmedi. Birkaç gün sonra köye tekrar gelen ekipler asfalt döküm işlemini köyde bulunan bir tarlaya doğru devam ettirdi.

BURSA KARAYOLLARINDAN KOCAELİ’DE KİŞİYE ÖZEL HİZMET

Evlerinin önüne asfalt gelmesini bekleyen köylüler asfalt döküm işlenin kişiye özel bir hizmet olduğunu fark etti. İşin en ilginç yerlerinden biri de Kocaeli Karamürsel sınırları içerisinde bulunan köye asfalt döküm işlemini yetki alanı olmamasına rağmen Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Bursa’dan gelen ekibin Karamürsel’de bir şahsın arazisine doğru asfalt dökmesine tepki gösteren köylüler adalet talebinde bulundu.

“BÜYÜK BİR HAKSIZLIK VAR”

Köyün eski muhtarı Bilal Sağlam konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Bir taraf toprak yol, bir taraf asfalt yol. Vatandaşın biri geldi buraya arazine doğru asfalt yapıldı. 40 seneden beri burada oturanlar var onlar toprak yolda kalırken geçen sene arazi alan şahsin arazisine doğru yapıldı. Ben 1999 ile 2019 yılları arasında bu köyde muhtarlık yaptım. Karayollarının hiçbir aracını burada görmedim. Büyükşehir Belediyesi ilçe başkanlığı zaten bizim yollarımızı yapıyor. Bu iş bizi üzdü. Şahıs arazine asfalt yapılıyor.Biz bu yolun yapılmasını istiyoruz. Büyük bir haksızlık var” dedi.

“ADALET BUNUN NERESİNDE”

40 yıldır köyde hanesi bulunan Ahmet Aksoy ise, “Bu yol toprak yoldu. Bundan yaklaşık iki üç ay önce bir ekip geldi ve asfalt dökmeye başladı. Biz de oldukça sevindik. Toprak ve tozdan kuryulduk dedik. İşlem bir iki gün devam etti. Yolun belli bir evresinde asfalt döküldü. Sonrasında yarıda keserek işlemi şahıs arazisine doğru devam ettirdiler. Gelen ekibe sordum neden böyle yapıyorsunuz diye. Bu şekilde emir aldıklarını söylediler. Özel şahsa yol yaptıklarını söyledim. Yapabilecek bir şey olmadığını söylediler. Bu toplum vicdanını yaraladı. Esas insanları kullandığı yol asfast dökülmeyen yer. Bizi yaralayan durum devletin imkanını kullanarak şahsa özel yol yapılması. Önemli olan o kişi ile bizim aramızda eşitliksiz doğması. Ben toz topraktan giderken kendimi aşşalanmış hissediyorum. Bu devletin vatandaşıyım. Adalet ve Kalkınma Partisi bu ülkede yönetimin belediyelerin yönetiminde. Adalet şimdi bunun neresinde” dedi.

https://twitter.com/gazetesi_nokta/status/1727625859492638769?s=20

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber