Bütün emeklileri ilgilendiriyor! Emeklilere ücretsiz mi olacak?

Bütün emeklileri ilgilendiren o konuda detaylar belli oldu.

Seçim öncesinde bekledikleri seyyanen zammı alamayan emekliler, 10 bin lira civarındaki maaşlarıyla geçim mücadelesi vermeye devam ediyor. EYT'lilerin de eklenmesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 16 milyonu aşarken, emeklilere Hazine'den ayrılan bütçe payı her geçen yıl azalıyor. Mevcut emekli maaşları, emeklileri toplumsal yaşama ve sosyal etkinliklere katılmaktan uzaklaştırırken, sağlık hizmetlerinden de eksiksiz faydalanmalarını zorlaştırıyor.

Bu duruma gelen tepkiler üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçen yılın son aylarında başlattığı uygulamalarda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Özellikle emeklilerin fiziksel sağlığını destekleyen programlarda süre uzatılmasına karar verilirken, sağlık hizmetlerinin kapsamının da genişletileceği bildirildi.
ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Geçtiğimiz yıl, özellikle pahalı tedavi türlerinde yaşanan yoğun talebe alternatif oluşturmak için kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına dahil edilmişti. Bu değişiklik sayesinde SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı mensubu fark etmeksizin tüm emekliler, Türkiye'nin 81 ilinde kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Uygulamanın deneme aşaması sona erdi ve bayram sonrası alınacak karar ile emekliler için ücretsiz kaplıca hizmeti kalıcı hale getirilecek. Alınan karar sonrasında kaplıca tesislerinde yoğun ilgi yaşanabileceğini öngören yetkililer, hizmetin eksiksiz şekilde yürütülmesi için uygulamayı bazı şartlara bağladı. Tüm masrafları SGK tarafından karşılanacak bu hizmetten yararlanmak için yapmanız gereken şey oldukça basit...

6 AYLIK SÜREÇ

Sağlık raporu aldıktan sonra başvuru yapan emekliler, uygun görüldükleri takdirde kaplıca hizmetinden 6 ay boyunca ücretsiz faydalanabilecekler. 6 ayın sonunda, tedavinin devam edip etmediğine bağlı olarak yeni bir rapor almaları gerekebilir. Kaplıca hizmetinden faydalanmak için, herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekimden sağlık kurulu raporu almanız yeterli olacak. Ayrıca, bu hizmetin yaşlı emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için, uygulama refakatçileri de kapsayacak şekilde tasarlanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber