Büyükşehir Binası sağlam değil! “Yeni bina yapmayı ahlaki bulmadım”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının sağlam olmadığı öğrenildi. İddiaları doğrulayan KBB Başkanı Tahir Büyükakın “Öncelikli işler varken yeni bina yapmayı ahlaki bulmadım” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapıldı. 22 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısının başkanlığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptı. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi 2024 yılı tahmini gelir gider bütçesi oldu. Muhalefet grubu 2024 yılı performans programı ve bütçeye şerh koydu.

YÜZDE 80’İ KENTSEL DÖNÜŞÜME AYRILACAK

Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi denk bütçe yapılarak 32 milyar lira olarak hesaplandı. Tahmini bütçenin yüzde 50’si yatırım bütçesi olarak ayrıldı. 2024 yılında Kocaeli genelinde kenti afetlere karşı dirençli şehir haline getirmek için önemli dönüşüm projeleri başlatması beklenen Büyükşehir’in yatırım bütçesinin yüzde 80’ine yakının kentsel dönüşüme ayrılması hedefleniyor.

“AHLAKİ BULMADIM”

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının sağlam olmadığı iddiası gündeme geldi. İddiaları doğrulayan Başkan Büyükakın, “Belediye binası deprem öncesine yapılmış ve güçlendirmesi yapılmış bir bina. Tekrar güçlendirme yapılması gereği çıktı. Zemin sağlam bir zemin değil. Güçlendirme maliyeti yüksek olunca yeniden yapılması gerekiyor. Başkanlık makamının olduğu bloğun yeniden yapılması rasyonel. Yeniden yapılması için çalışma yapalım dediler. Hemen yanımızdaki eski arıtma tanklarının olduğu yuvarlak yapılar var. Onlar hem dönüşüme tabi olsun dediler. Önce kendi koşullarımızı mı iyileştirelim yoksa millete hizmet için mi yapalım dedik. Milletin hizmetini önceledeğim için belediye hizmet binası yapımını erteledim. İnsanların ihtiyacı olan hizmetleri bitirelim dedik. Belediye Hizmet binası yapmayı ahlaki bulmadım. Yoksa projesi var. Eğer bu bir suçsa bu suçu işledim. Bence beklemeli. Daha öncelikli işleri var bu kentin” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber