Büyükşehir yıllık izin kullandırtmamış!

Sayıştay Raporunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlara yıllık izinlerini kullandırtmadığı karşılığının para olarak verildiği ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 2022 yılı Denetim Raporlarını yayımladı. Belediyeler ile ilgili usulsüzlüklerin tespit edildiği raporlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yer aldı. Sayıştay Raporlarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 13 adet usulsüzlüğü kaydedildi.

1 MİLYON 175 BİN TL ÜCRET

Sayıştay tarafından hazırlanan raporda Büyükşehir Belediyesinin çalışanlara yıllık izinlerini kullandırtmadığı ve karşılığını para olarak verdiği yazıldı. Durum belediyeye mali külfet olarak yorumlandı. İlgili bölümde, “Büyükşehir Belediyesinde kadrolu işçilerin çoğunluğunun yıllık izinlerini kullanmayıp biriktirdiği ve biriktirilen izinlerin emeklilik aşamasında toplu izin ücreti ödemelerine dönüştürüldüğü görülmüştür. Yapılan incelemede emekliye ayrılan 49 kadrolu işçiye geçmişten bu tarihe kadar kullanmadıkları izinlerinden dolayı, 2022 yılında 1.175.187,76 TL toplu izin ücreti ödendiği anlaşılmıştır. Belediyeye ek mali külfet getirmemesi amacıyla biriktirilmeden, zamanında ve düzenli olarak kullandırılması sağlanmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber