Büyükşehir’in alkışı hak eden projesi: Uyuşturucu bağımlıları, hayata bağlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 6 aydır sessiz sedasız çok önemli bir projeyi yürütüyordu. Bu projenin meyveleri dün ilk kez kendini gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatı ve meclis kararıyla, belediye uhdesinde çok önemli bir proje geliştirildi. Bundan 6 ay önce Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Komisyonun aldığı kararla birlikte proje başladı. Adresin gizli tutulduğu bir merkez, AMATEM gibi değil de bir Tazelenme Merkezi adı altında hizmet vermeye başladı.

UYUŞTURUCUYU BIRAKMA SÜREÇLERİ

Burada uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle hayatı yaşayamaz hale gelen, bu illetten kurtulmak isteyen insanlar tespit edildi. Merkez bünyesinde uzman psikologlar, daha önceden uyuşturucu bağımlılığını yenmeyi başarmış yetkin isimler, buradaki merkeze gelen bağımlılara rol model olarak, uyuşturucuyu bırakma süreçlerini aktardı.

6 AYA KADAR…

Söz konusu merkez, bir kamp şeklinde hizmet veriyor. 3-4 ay hatta 6 aya varan süre zarfında uyuşturucu bataklığından kurtulmak isteyen insanlar, burada yatılı bir şekilde kalıyor. Dini rehabilitasyon, seracılık, kültürel geziler gibi ekstra imkanlarla uyuşturucu bağımlıları bu illetten uzak tutularak, yeniden hayata bağlanıyor.

AİLE DE SÜRECİN İÇİNDE

Merkez bünyesinde uyuşturucu bağımlılarının aileleri de süreç içine sokuluyor. Sürekli olarak bir irtibat halinde olunuyor. Kişiyi uyuşturucu kullanmaya iten kök sebep neyse, ilgili uzmanlar yaptıkları terapilerde bu nedenleri tespit ediyor ve düzeltmeye çalışıyor.

AYAKTAN TAKİP MERKEZİ

Buradaki sürecini tamamlayan ve uyuşturucu kullanımıyla ilişiği kesilen isimler, Ayaktan Takip Merkezi ile izlenmeye devam ediyor. Telefon ile irtibatlar kesilmeden sürdürülüyor. Böylece Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kişinin yeniden uyuşturucu bataklığına saplanmasının önüne geçiyor.

PAYLAŞTILAR

Dün ise hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin resmi hesabından, hem de Başkan Tahir Büyükakın’ın sosyal medya hesabı üzerinden bu merkezde kalarak uyuşturucudan kurtulan insanların ses kayıtlarına yer verildi. İşte o yürekleri dağlayan ses kayıtlarından kesitler:

KISA HİKAYELERİ

“-Evlendim, nasıl evlendiğimi hatırlamıyorum. Kızım oldu, 3 yaşına gelmiş haberim yok. Evdeki tüm paraları, altınları çaldım, yatırdım maddeye. Garip anamın başında saç kalmadı.

-12-13 senelik bir madde geçmişim var. Bana zararları ailemden uzak kalmak oldu. Gözüm sadece maddeyi görüyordu. Beni en kötü etkileyen; kız kardeşimin boğazına bıçak dayayıp tehdit etmiştim.

-Ben Allah’a inanmayı bırakmıştım. Burada manevi değerler dersinde yeniden inancımı kazandım. Allah ayıklığımızı daim etsin.”

https://twitter.com/gazetesi_nokta/status/1733414373861773765?s=20

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber