Çelik Halat büyümeye devam ediyor!

Kocaeli Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin en önemli fabrikalarından Çelik Halat Fabrikası büyümeye gidiyor. Fabrika yaklaşık 1 sene önce 27 milyon Euro’ya satılmıştı.

Kartepe Ertuğrul Gazi Mahallesinde faaliyet gösteren 105 bin 717 metrekare alan üzerinde 47 bin 927 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren Çelik Halat kapasitesini arttırmayı planlıyor. Genişleme kapsamında mevcutta bulunan 1 adet yüzey temizleme hattı kaldırılıp yerine güncel ve teknolojik yüzey temizleme hattı yerleştirilecek. . Mevcut durumda tesisin 23 adet olan banyo kapasitesi 40 adete çıkarılacak.

PERSONEL SAYISI ARTACAK

Kapasite artışı ile birlikte yıllık 28 bin 869 olan üretim miktarı 41 bin 278 tona çıkacak. Tesise kurulacak makine ekipman bedeli 95 milyon 611 bin 699 TL olarak hesaplandı. Tesiste günde tek vardiya, vardiyada 8 saat, yılda 300 işgünü çalışacak. Tesiste toplamda 449 personel görev alıyor. Planlanan aşamada 470 personel görev alacak. Kapasite artışı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bina yapmama kaydı ile olumlu görüş bildirdi.

YENİ SATIN ALDILAR

Doğan Holding’in sahibi olduğu 60 yıllık köklü firmalardan olan Kartepe’de kurulu bulunan Çelik Halat Tel Sanayi A.Ş. geçtiğimiz yıl 27 milyon Euro karşılığında Artaş Grub’a satıldı. Yüzde 30’u borsada işlem gören firmanın yeni sahipleri Artaş grup yeni yatırımlara imza attı.

475 MİLYON TL

Firma Haziran ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayımladığı Yatırım Teşvik Belgesi alan firmalar listesinde 475 milyon 908 bin TL değerinde yatırım ile teşvik belgesi almıştı

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber