CHP Taksim'den vazgeçmiyor! Erdoğan ise kararlı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "13. Çalışma Meclisi Yemeği"ne katıldı. Erdoğan, programda yaptığı konuşmasında 1 Mayıs eylemlerinin Taksim için müsait olamadığını dile getirdi. CHP lideri Özgür Özel ise bakanlık ile iletişime geçerek Taksim kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla CHP'nin Taksim Meydanı'na yürüme kararı alması sonrası çıkan tartışmalar hakkında konuşan Erdoğan, "2010 yılında da Taksim'de kutlamaya izin verdik. Buna rağmen muhalefet ve bazı marjinal gruplar 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum." dedi.

"MÜSADE DIŞINDAKİ MİTİNG YERLERİ İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " İstanbul'da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı güzergah belirlenmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenlemek iyi niyetli değildir. Terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı STK'larımızı 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP TAKSİM'DEN VAZGEÇMEDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, önceki gün 1 Mayıs için vatandaşları Taksim'e davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise, 'Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi." ifadelerini kullandı.

ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA'YI ARADI

Taksim'in 1 Mayıs'ta yasaklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla aradı. Görüşmede Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu vurgulayan Özgür Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu söyledi. Gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildiren Özel, Taksim kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber