Ciddi iddia! Kavga ettiğini yaşlıları araba ile ezmeye kalktı

Kocaeli’de 65 yaş üstü anne ve babası ile otobüse binen bir vatandaş otobüs şoförü tarafından zorbalığa maruz kaldıklarını ifade ederek şoförün kendilerini ezmeye çalıştığını iddia etti.

Ülke genelinde 65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşıma ücretsiz hizmet veriyor. Ücretsiz veya indirimli olarak sadece 65 yaş üstü değil aynı zamanda şehit ve gazi yakınları, basın ile emniyet mensupları da faydalanıyor. Ancak bu durum kimi zaman tartışmaları da beraberinde getiriyor. Kocaeli’de 65 yaş üstü anne ve babası ile otobüse binen Merve isimli vatandaş, şoförün ücretsiz biniş kartı olan anne ve babasına kötü davrandığını, hakaret ettiğini, bağırdığını, otobüsten indiklerinde ise kendilerini ezmeye kalktığını öne sürdü. Otobüsün fotoğrafını çekip, sikayetvar.com’da iddialarını sıralayan vatandaş, yetkililerden konuyla ivedilikle ilgilenmesini istedi.

“OTOBÜSTEN ATMAKLA TEHDİT ETTİ”

Durumu şikayet platformuna yazan vatanda başına gelen olayları, “Merhabalar, 12 Ağustos (2024) Pazartesi günü yani bugün 151 numaralı 95 evler -İzmit istikametinde giden araçla 95 evler sahiline inmek için 19.10 aracını Tuğrul Caddesi 2 durağında beklemekteydik. Araç tahmini 19.15-19.20 saatleri arasında durağa geldi. 74 yaşındaki babam yaşı sebebiyle ücretsiz yaşlı kartı kullanıyor. Babama arkaya geç dedi şoför babam yaşı sebebiyle çok iyi duyamıyor. Babam arkaya geçmediği için babama bağırmaya başladı. Sonrasında annem bindi annemin elinden kartını aldı ve sinirli bir şekilde bağırarak kartı okutma yerine vura vura bastı. Bize hakaret etti. Araçtan atmakla tehdit etti.

“BİZİ EZMEYE ÇALIŞTI”

Zaten bedava taşıdığını söyleyerek (annemin ve babamın yaşı sebebiyle devletin onlara tanıdığı hakkı kullanmaları) hakaret etti. Biz 95 evler sahil durağında indik. Bizi indirince güzergahından gitmek yerine arka arkaya giderek (biz arkadayız bu arada ve bizimle beraber inen bir kadın ve kızı var) bizi ezmeye çalıştı, kadının kızına vurmak üzereydi. Normal güzergahı kavşağı dönüp gitmesi gerekirdi o geri geri geldi ilk sonra kavşağı döndü. Bu olay yaşandığı sırada benim babam tek olabilirdi ve kendini savunabilecek güçte değil. Bu şoför babama vurabilirdi. Lütfen bu konuyla ivedilikle ilgilenmenizi talep ediyorum” sözleri ile aktardı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber