Coca Cola’nın KAP açıklamasını okumalısınız! Boykot işe yarıyor…

İsrail’in Gazze'ye karşı gerçekleştirdiği acımasızca saldırılar sonrası boykot edilmeye başlanan Coca-Cola zor durumda. Firmanın Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklama zor durumda olduklarını gözler önüne serdi.

İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik saldırıları sonucunda pek çok uluslararası firma boykot edilmeye başlanmıştı. Bu firmaların başında gelen Coca-Cola’nın KAP’a yaptığı açıklama ise firmanın Orta Doğu coğrafyasında çok zor durumda olduğunu gözler önüne serdi.

İTİRAF NİTELİĞİNDE

Firmanın KAP’a yaptığı açıklama “boykot işe yarıyor” yorumlarını beraberinde getirirken boykotun ne işe yaracağını sorgulayanlara da bir cevap oldu. Firmanın yaptığı açıklamada yaşanan hassasiyetlere vurgu yapılırken kullanılan ifadeler adeta bir itiraf niteliğinde. Satış hacmi beklentisini aşağı çeken Coca-Cola’nın KAP açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde;

“UZUN SÜREN HASSASİYETLER”

“Özellikle Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve alım gücünün azalması beklentisi ile hem ekonomik hem de siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi "orta-tek haneli büyüme "den "yatay-düşük-tek Haneli büyüme "ye revize ediyoruz.”

KAP BİLDİRİMİ DETAY

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber