Çöp tesisi protestosu: Tarık İnce gözaltına alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’ya yapılmak istenen Biyokurutma Teknolojili Entegre Tesisine karşı çıktığı bilinen AK Partili Şener İnce’nin oğlu Tarık İnce gözaltına alındı.

Çöp tesisine karşı mücadelede ilk günden beri en ön safta yer alan Tarık İnce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı toplantıda protestoya katılan isimler arasında yer alıyordu. İzmit Kandıra yolu üzerinde bulunan üst geçide 'Kandıra'ya çöp tesisi istemiyoruz' pankartı asan Tarık İnce köyüne gelen Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan İnce daha sonra serbest bırakıldı.

"DAHA ŞALTER ATMADI"

Oğlunun gözaltına alındığı haberini sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Kocaeli milletvekili adayı ve eski meclis üyesi Şener İnce, "Polise tokat atan deyyus PKK’lıya nazikçe uyarı yapın,”Kandıram’a çöp istemiyoruz” diyeni her gün karakola alın. Kendinize gelin beyler…Daha şalter atmadı" sözleri ile duruma tepki gösteri.

İSTİFA ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tarık İnce, Büyükşehir belediyesindeki işinden de istifa ettiğini açıkladı. Tarık İnce yaptığı paylaşımda, "Rızkımı veren Hüda’dır kula minnet eylemem. Herkesin bir onuru haysiyeti, şerefi vardır. Herkes kendine yakışanı yapar, Benim üzerimden babamı, ailemi, kendimi haysiyetsizce yıpratmaya çalışanlara pirim vermemek, şerefimle yaşamak için bugün itibarıyla KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELDE AŞ’deki işimden istifa ediyorum Babam, ailem, şerefim vereceğiniz üç kuruştan çok daha kıymetli, çok daha şerefli. Hadi buyrun, çöpe çanak tutanlardan birinin çocuğuna verin bu büyük nimeti" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber