Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin güvenliği için tüm tedbirleri alıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, toplantıda hem iç politikaya hem de uluslararası gelişmelere dair görüşlerini paylaştı.

MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR

Erdoğan, toplantının başında milletvekillerine ve tüm Meclis çalışanlarına teşekkür etti. "Sizlere gönülden teşekkür ediyor, Rabbim aramızdaki bu muhabbeti daim eylesin," diyerek, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

BALKANLARDAKİ SEL FELAKETİNE TEPKİ

Erdoğan, Bosna-Hersek’teki sel felaketine de değinerek, "Geçtiğimiz günlerde büyük bir sel felaketiyle sarsılan Bosna-Hersek halkına buradan geçmiş olsun temennilerimizi iletiyorum," dedi. AFAD ve Kızılay gibi kuruluşların hızlıca harekete geçtiğini belirtti.

UNUTULMAZ CANİLİKLER

Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarının 10. yıl dönümünde yaşananları hatırlatarak, "Bu menfur olaylarda 2 emniyet görevlimiz şehit oldu. Bu canilikleri unutmayacağız," ifadelerini kullandı.

ŞİDDETİN KABUL EDİLEMEZ OLDUĞU VURGUSU

Erdoğan, şiddetin ve terörün siyasette yeri olmadığını vurgulayarak, "Elde silahla siyaset yapılmaz. Türkiye Yüzyılı'nda şiddetle arasına mesafe koyan anlayışa yer vardır," dedi.

ORTADOĞU'DA GÜVENLİK TEEHLİKELERİ

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara da değinen Erdoğan, "Hemen her gün yeni bir eşiğin aşıldığı bu gerilimi çok yakından takip ediyoruz," diyerek Türkiye’nin bölgesel güvenliğini korumak için tüm tedbirleri alacaklarını belirtti.

SİYONİST TERÖR KINANDI

Erdoğan, "İsrail bir siyonist terör örgütüdür," diyerek bu durumu açıkça kınadı. Batılı ülkelerin desteklediği vahşet karşısında, Türkiye'nin tavrının net olduğunu ifade etti.

TOPLUMSAL ADALET VURGUSU

Toplantıda adalet sistemine de değinen Erdoğan, "Emniyet teşkilatımızda bir zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz," diyerek, toplumun güvenliğini sağlamak için kararlı adımlar atacaklarını belirtti.

MEDYA SORUMLULUĞU

Erdoğan, medya organlarının son dönemdeki yayın politikalarını eleştirerek, "Mağdurlar tekrar mağdur ediliyor. Bu duruma rıza göstermemiz söz konusu olamaz," dedi.

EMNİYET DÜZENİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

-Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10'u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır.

-Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak.

GELECEK İÇİN UMUT VEREN AÇIKLAMALAR

Son olarak, Erdoğan, "Toplumda adalet duygusunu güçlendirmek için gereken her şeyi yapacağız," diyerek, Türkiye’nin geleceği için umut verici mesajlar verdi.

TBMM Grup Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber