Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kritik Köfteci Yusuf Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme gelen Köfteci Yusuf olayları hakkında açıklama yaptı. Köfteci Yusuf'un ardından Bahçeli'nin DEM Parti adımına değinen lider, "bu adımı olumlu buluyoruz şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından yurda dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, köftesinde domuz eti tespit edilen 'Köfteci Yusuf' hakkında da açıklamalarda bulundu.

"MUTLAKA BİR KEZ DENETLENİR"

Erdoğan, Türkiye genelinde 724 bin gıda işletmesinin bulunduğunu belirterek, "Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir." dedi.

"DENETİM SAYISI MİLYONU BULDU"

Erdoğan, bu yıl yapılan denetim sayısının 1 milyona yaklaştığını vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın herhangi bir sorun tespit edildiğinde durumu elektronik olarak anlık takip edebilecek bir sistem oluşturduğunu belirtti. Köfteci Yusuf'taki denetimlere de değinen Erdoğan, "Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Köfteci Yusuf Domuz eti Tarım ve Orman Bakanlığı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber