Cumhuriyet'e "zulüm" diyen Erdem Özveren kimdir? Erdem Özveren'in Kocaeli ile ilgisi ne?

Müdafa-i İslam Hareketi Genel Başkanı Erdem Özveren, Cumhuriyet'in 100. yılına dair yaptığı "Zulüm 100 yaşında" başlıklı paylaşımla gündeme oturdu. Söz konusu paylaşım, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepkiye neden oldu. Peki bu tartışmalı isim Erdem Özveren kimdir?

Erdem Özveren, aslen Ahıska Türk asıllıdır ve 9 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Ayşe Özveren ile evli olan Özveren, iki çocuk sahibidir. Üniversite eğitimini tamamlayarak dini eğitim almak üzere Mahmud Eren Hocaefendi'nin rehberliğinde Erenler Vakfı'nda yer almış, ardından İslami eğitimini Süleymaniye Camii Dâr'ül Kurrâ Medresesi'nde tamamlamıştır.

Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere birçok Anadolu şehrinde İslami eğitim faaliyetlerinde bulunan Özveren, sosyal medya üzerinde de oldukça aktif bir profil sergiliyor. Facebook'ta "Allah katında tek din İslam'dır" başlıklı sayfasıyla 1,8 milyon kişiye ulaşmayı başaran Özveren, Müdafa-i İslam Hareketi Genel Başkanı olarak görev yaparken aynı zamanda İsmailağa Cemaati üyesidir. Özellikle son dönemde yaptığı paylaşımlarla gündemde yer bulan Özveren, bu paylaşımları nedeniyle birçok tepki almaktadır.

Özveren'in geçtiğimiz yıl Kocaeli Kitap Fuarında söyleyişi yaptığı ortaya çıkmış, bazı çevrelerde tepkiye neden olmuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber