Delegelerin kaçı Özel’e kaçı Kılıçdaroğlu’na oy verdi?

Nokta TV ekranlarında yayınlanan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programına katılan CHP İl Başkanı Bülent Sarı kurultayda Kocaeli’den kaç delegenin hangi adaya oy kullandığını açıkladı.

Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu Kent Meydanı programının bu haftaki konuğu CHP İl Başkanı Bülent Sarı oldu. Çalışkan’ın sorularını cevaplayan Sarı CHP’nin 38. Olağan kurultayı hakkında konuştu.

TARİHİ KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği CHP’nin tarihi kurultayını yorumlayan Sarı, “Aslında 38. Olağan Kurultayımız çok güzel geçti. Çok kalabalıktı. Benim tanık olduğum en güzel kongreydi. Kocaeli’deki kurultay delegemizin sayısı 28. Bu kişilerin 13’ü Kemal beyi destekledi. 15’i Özgür beyi destekledi. 3 milletvekilimiz de Kemal beyi destekledi. Yani 16 kişi Kılıçdaroğlu’nu 15 kişi ise Özel’i tercih etti.

‘16’YA 16 EŞİTLİK VARDI’

Tahsin Tarhan da zaten Özgür Özel’in anahtar listesinde vardı. Rakamlara baktığımız zaman 16-16’lık bir eşitlik var. Tüm delegelerimiz özgür iradelerini kullandı. Ben kimseye ‘şunu yapın, bunu yapın’ demedim. Oradan hep birlikte mutlu ayrıldık. Zaten sabah 9’da da toplantıya gittik. Kurultay sürecinde hiç uyumadık. Hiçbir kırgınlık, saygısızlık olmadı. 2 isim de süreci iyi yönetti” dedi.

İMAMOĞLU NEDEN İMZALARI ALMADI?

Kurultayda Ekrem İmamoğlu’nun Kocaeli örgütünün imzalarını almadığı iddiasına açıklık getiren Sarı, “İmzalar her iki adayda tamamlandı. Açıklama yapılmayacaktı. İmzalar tamamlandığı için biz teslim etmedik” ifade etti. Kurultay sonrası Kocaeli’den kimsenin PM listesinde yer almaması nedeniyle güçsüzleştiği yorumları hakkında da konuşan İl Başkanı Sarı, “Hayır, böyşe bir şey söz konusu değil” dedi.

“ÖZGÜR ÖZEL’İN ELİ ÇOK SIKIŞIKTI”

Özgür Özel genel başkan olmadan önce abimdi. Siyasi olarak görüşüyorduk. Kendisini burada güzel ağırladım. Geldiği zamanda ben ona tarafımı söylemiştim. Zaten herkese saygısı var. Sabah 81 il başkanı ile toplantı yaptık. Çok sıkışıktı eli. Liste dar, çok talep vardı. Hatta ‘abi durumun nasıl?’ diye espri yaptım. Sonra özür diledim. ‘Kusura bakmayın genel başkanım, eskiden kalma alışkanlık’ diye. ‘PM’ye talep çok sıkıntı yaşıyoruz’ dedi.

“PM’YE İSİM BEN VERMEDİM”

Ben de genel başkanımıza ‘elinizi rahatlatabilirim bu dönem bizi pas geçebilirsiniz’ dedim. Gerek yok il başkanı olarak ben varım. ‘Benimle de bu süreci yönetebilirsiniz’ dedim. Bir isim vermedim. Hepsi uzun yıllar siyaset yaptığımız insanlar. 16’ya 16 oy verdik. Neden güçsüzleşelim. Ben genel başkanımı aradığım zaman açar ve konuşuruz. Genel başkan yardımcılarının hepsi arkadaşımız. Kendi tasarrufumuzu kullandık. Anlamsız bir eleştiri” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber