Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde yeniden diriliş!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılması ile kapasitesi yüzde 60’lara kadar düşen Derince Eğitim Araştırma Hastanesi kapatılan tüm bölümlerini tekrar açtı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kocaeli’de bulunan iki devlet hastanesinin yıkılarak yeni binalara da hizmet vereceğini duyurmuştu. Hizmet binası yenilenecek hastanelerden biri Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Yeni binada hizmet verecek olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yenilik sadece hizmet binası ile sınırlı kalmadı.

YENİDEN DİRİLİŞ

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında açılışı yapılan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin hasta kabulüne başlaması sonrası kent genelinde bazı hastanelerin kapatılacağı iddia edilmişti. O hastanelerden biri ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesiydi. Şehir Hastanesinin açılması sonrası bazı bölümlerini kapatmak zorunda kalan Eğitim Araştırma Hastanesi bazı hekimlerin Şehir Hastanesine göndermek durumunda kalmıştı. Aradan bir yıl geçmeden Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi eksiklerini tamamladı. Kapatılan endokrin, romatoloji, algoloji, onkoloji, nükleer tıp, kalp damar bölümlerine yeni hekimler geldi. Hastanenin yüzde 60’lara kadar düşen kapasitesi tekrar tekrar yüzde yüz seviyesine yaklaştı. Hastanenin durumu yeniden diriliş olarak yorumlandı.

“KALİTEMİZİ ARTTIRDIK”

Hastane ile ilgili süreci Nokta TV’ye anlatan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sinan Arslan, şehir hastanesi ilk açıldığında Doktor, hekim ve personel olarak destek verdiklerini ifade etti. İlk zamanlarda Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personel sayısının azaldığını belirten Başhekim Arslan, “Belki ilk başlarda zorluk çektik ama verimliliği artırarak burada hizmet kalitemizi arttırdık. Evet bir iki ay belki hasta bakımında sayımız azaldı. Az sayıda hasta baktık ama şu anda gelinen noktada İl Sağlık Müdürlüğünün de destekleri ile eksiklerimizi gidererek eski kapasitemize uzandık. Kapasitemiz tekrar yüzde 90 seviyelerine geldi. Çok yakın zamanda takviyeler ile yüzde yüz seviyesine geleceğiz” dedi.

“ESKİ SAYIMIZA ULAŞTIK”

Hastanede eksik branşlarının kalmadığını ifade eden Başhekim Arslan, “Çoğu branşta hizmetimizi veriyoruz. En son endokrin, romatoloji, onkoloji, nükleer tıp, algoloji, kalp damar hepsi tamamlandı. Diğer branşlarda da uzman sayımız arttı. Biz şu anda günde 3 bin poliklinik bakarken bin hasta da acilde bakıyoruz. Eskiden bu sayı günde ortalama 5 bin civarındaydı. O da Alikahya Kadın Doğum Hastanesi bize bağlıydı. Oranın hastalarıydı” dedi.

“BİRLİK OLURSA HİZMET KALİTESİ ARTAR”

Şehir Hastanesi'nin de günde yaklaşık 8 bin hastaya baktığını ifade eden Arslan, “Totalde bakınca 8 bin artış oldu ve vatandaşımız daha fazla sayıda hizmet alıyor Devlet kurumlarından. Tek başına ne şehir hastanesi ne Devlet Hastanesi ne de biz hizmet veremez. Total olarak bakıyoruz biz. Yani şehir hastanesi, biz, Seka Devlet Hastanesi ve Kocaeli Şehir Hastanesi güzel hizmet verirsek hastalarımızın aldığı hizmet kalitesi artar. Ve şu anda gelinen noktada da hem bir eski halimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Hem de şehir hastanesi güzel bir noktaya geldi ve de orada da artış olacaktır. Buradaki vatandaş artık daha az sayıda hizmet alamama sorunu yaşıyor. Bizim burada çok bir şikayet gelmiyor” şeklinde konuştu.

“YENİ AÇILMASINA RAĞMEN YOĞUN”

Kalp Damar Bölümünde hizmet vermeye başlayan Doçent Doktor Doğan Kahraman ise, “Kalp Damar Cerrahıyım. Buraya da yeni başladım. Şehir hastasının ihtiyaçlarını gidermek için Kalp damar cerrahisi tamamen kapatılmış burada. Yoğun bir talep var. Yeni açmamıza rağmen yoğun bir hasta profili var. Buradan Şehir Hastanesine girmek hastalar için yorucu oluyor. Burayı tercih ediyorlar. Yani yeniden Kalp Damar Cerrahisini geliştireceğiz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber