Düzeltme ve özür

Nokta Gazetesi'nde Serhat Güneş imzalı dün yayınlanan haberle ilgili ortaya çıkan sıkıntılı duruma ilişkin muhabirimiz Serhat Güneş 'Düzeltme ve Özür' yazısı yazdı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün Büyükşehir Belediyesinde müdür olarak görev yapan oğlu Dr. Taha Hülagü ile ilgili, Nokta Gazetesi muhabiri Serhat Güneş, imzasıyla yayınlanan haber hakkında, muhabirimiz Serhat Güneş tarafından 'Düzeltme ve Özür' yazısı geldi.

DÜZELTME VE ÖZÜR

“Bundan yaklaşık 1 sene önce okuyucu ile buluşan Nokta Gazetesi’nin kuruluş zamanında, yapılan hata ve yanlışlar karşılığında gerekirse özür dileneceğini ifade etmiştik. Haber kaldırma kültürü olmayan gazetemizin kuruluş ilkelerine dayanarak bu açıklamayı yapmak zaruri olmuştur.

Dün gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında AK Parti Kocaeli Milletvekili Saadettin Hülagü’nün oğlu Taha Hülagü’nün memuriyet derecesinin yükseltilmesi gündeme geldi. Konu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Başkanlık divanına, “Kemal Taha Hülagü var. Sizin Milletvekilinizin oğlu. Mühendislik kadrosundan 3’üncü dereceden 1’inci dereceye yükseltilmişi. Bu cumhurbaşkanlığı kadrosunda değil mi? Görevlendirme mi olmuş anlamadım?” şeklinde soru yöneltti. Yaklaşık 5 dakika süren meclis toplantısında üzerinde durulan tek konu Taha Hülagü’nün memuriyet derecesinin yükseltilmesi oldu. Ben de toplantıyı takip eden bir gazeteci olarak durumu haberleştirdim. Taha Hülagü’nün memuriyet daha önce de ulusal gazetelerde gündem gelmiş hatta Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir konuyu meclis gündemine taşıyarak, “Taha Hülagü, burada bir gün görevde kaldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu’na atanmıştır” sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sormuştu. Atama haberleri üzerinden 2 sene geçmesine rağmen Hülagü ailesinden konu ile ilgili yalanlama yapılmadı. Ben de bu gelişmeleri göz önüne alarak yazdığım haberde, “Doktor Kemal Taha Hülagü önce geçtiğimiz yıllarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldı, ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürlüğü'nde memur yapılmıştı” ifadelerini kullandım. Burada da alanından doktora öğrenimini tamamlamış isimlerle ilgili memuriyet atama protokolüyle ilgili eksik bilgi sahibi olduğumdan, haksız bir ifade kullandığımı üzülerek fark ettim. Eski haberlere dayanarak kullandığım “Cumhurbaşkanlığında çalışıyor” ifadeleri Hülagü Ailesini üzmüştür. 2 sene sonra edinilen bilgilere göre Taha Hülagü, Cumhurbaşkanlığında sadece 3 ay görevlendirildiği, bu süre zarfından sadece kendisinden istenilen konu hakkında 3 ayrı rapor hazırladığı ve karşılığında ücret almadığı öğrenildi. Bu bilgiye sahip olmadan haberde kullandığım ifade için tüm okuyucularımızdan ve ortaya çıkan durumdan olumsuz etkilenen Hülagü Ailesinden özür dilerim.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber