Eğer onay gelirse Kocaeli’de biyosidal ürün üretilecek! Yeni yatırım gelebilir

Ticari faaliyetlerini Kartepe’de sürdüren Meriç Endüstriyel Bakım Koruma ve Temizlik Kimyasalları Şirketi deterjan temizlik malzemeleri, deterjan, biyosidal ürünler ve haşere kontrol ürünleri üretmek için ÇED süreci başlattı.

Kartepe’de Köseköy Mahallesi Bahadır Sokak’ta üretimi sürdüren Meriç Endüstriyel Şirketi deterjan, temizlik malzemeleri, biyosidal ürünler ve haşere kontrol ürünleri içi ÇED sürecini başlattı. Eğer ÇED süreci olumlu sonuçlanırsa bölgede 376 bin 75 liralık bir yatırım yapılacak.

Tesisin yeni süreci için onay verilirse biyosidal ürünler ve haşere kontrol ürünleri üretilecek. Tesiste onay sonrası 6 kişilik istihdam kadrosu korunacak, günde 8 saat yılda 300 gün boyunca hizmet veren tesisin çalışma saatlerinde ise değişim yaşanmayacak.

BİYOSİDAL ÜRÜN NEDİR?

Biyosidal ürünler, içerdikleri aktif madde ya da maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalar, hamam böceği, kene, karasinek, sivrisinek gibi böcekler, fare ve sıçan gibi kemirgenler üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösterirler. Bu sayede biyosidal ürünler zararlı organizmaların hareketlerini kısıtlayabilir, uzaklaştırabilir, zararsız kılabilir ya da yok edebilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber