Emeklilerin beklediği haber geldi: İndirim uygulaması başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 Mayıs'ta " Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin kamu kurumlarının sosyal tesislerinden indirimli faydalanabileceğini söylemişti. Uygulama Kocaeli'de başladı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 17 Mayıs'ta " Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanacaklarını duyurmuştu.

İZMİT VE KÖRFEZ

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararname doğrultusunda indirimli fiyatlar Kurban Bayramı sonrasında uygulamaya koyuldu. İzmit ve Körfez’de bulunan öğretmenevlerinde de indirimli fiyatlar uygulanmaya başlandı.

YÜZDE 40'A YAKIN İNDİRİM

Yapılan indirim hakkında En Kocaeli'ye bilgilendirmede bulunan İzmit Öğretmenevi Müdürü Halil İbrahim Soylu şunları kaydetti, “Genelde emekliler buraya geliyor. 140 liralık yemeği 120 liraya veriyoruz. Konaklama ve restoran kısmında indirim uyguluyoruz. Lokalde zaten fiyatlar değişmiyor. 2 senedir zam yapmadık. Restoranda kamu fiyatı üzerinden yüzde 15 indirim uygulanıyor. Kamu haricindeki emekliye de böylelikle yüzde 40’a yakın indirim sağlanıyor. Emeklilere ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler indirimden faydalanıyor.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber