Emeklilerin gözü TBMM'de... Son bir değişiklik yapılacak mı?

TBMM Genel Kurulu, milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını da içeren vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi'ni ele alacak. Emekliyi aylığı ile alakalı TBMM Genel Kurulu'nda son bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmasına 23 Temmuz Salı günü başlayacak. Genel Kurul, ilk olarak vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek.

MERAK EDİLİYOR

Bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak. Merak edilen bu tutarda değişik yapılıp yapılmayacağı. Ayrıca, bir diğer teklife göre, vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak; günlük hasılat tutarlarının ortalaması alınarak mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları tespit edilecek.

500 LİRA OLUYOR

Teklife göre, kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, karekod, elektronik cüzdan ve benzeri ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatların, kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla yapılması durumunda tahsilatı yapan mükelleflere ve kendi adına kayıtlı olan bu sistem veya cihazları kullandıranlara ayrı ayrı her bir işlem için belirlenen özel usulsüzlük cezasının 3 katı ceza uygulanacak. Yabancı devlet kurum ve kuruluşları tarafından deprem nedeniyle yapılacak yardımlara KDV istisnası sağlanacak. Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan çıkış başına alınacak harç tutarı 500 liraya yükseltilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber