Erol Ölmez: Koku yayarsa istifa ederim

Çöp tesisi eylemleri ile ilgili Nokta Gazetesine konuşan Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, tesis yapıldıktan sonra koku yayılması durumunda istifa edeceğini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra ilçesine yapılmak istenen ÇED toplantısı için bugün ÇED toplantısı yapılmak istendi. Kandıra Namazgah Kültür Merkezinde yapılmak istenen ÇED toplantısına Kandıralılar izin vermedi. Durumu protesto eden vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’e tepki gösterdi.

NOKTA GAZETESİNE KONUŞTU

ÇED toplantısında tutanak tutulması sonrası vatandaşlar Kandıra Belediyesine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Belediye önünde basın açıklaması yapan Kandıralılar, Belediye Başkanı Erol Ölmez’e tepkilerini belediye önünde gösterdi. Eylem sonra Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez Nokta Gazetesine açıklamalarda bulundu.

“MÜKEMMEL BİR TESİS OLDUĞUNU İDDİA ETMİYORUZ”

Eylem yapan insanların Kandıralı olduğunu ifade eden Ölmez, “Hem Tahir Başkanımız, hem ben hem de AK Parti hükümeti bölgeye zarar verecek hiçbir çalışmanın içinde olmadık. Arkadaşların yer seçimi konusunda itirazı var. İlçe Başkanı olduğum dönem arkadaşların çekincelerini ilettik. Diğer tesisler ile bu tesisin çok farklı bir tesis. İlk yapılması planlanan tesisler hiçbir alakası yok. İzaydaş ile yanındaki depolama alanı ile alakası yok. 2022 deki tesis ile de alakası yok. Bilgilendirmedi deniyor. Gerçekleri konuşalım. Onlar benim abim kardeşlerim. Sonuçta altın fabrikası yapmıyoruz. Buranın mükemmel bir tesis olduğunu ifade etmiyoruz. Tesislerimiz çevreye duyarlı.

“ÇEVREYE ZARAR VERECEKSE YOKUM”

Sonuçta bu işin bir tarafında çevre bakanlığı diğer tarafta Büyükşehir Belediyesi var. Bir çöp tesisi değil. İlimizde bulunan 2 çimento fabrikası bundan yüzde yüz faydalanacak. Bu süreç ilan edildikten sonra bakanlığın sitesinde yayınlandı. Brifing hazırlıklarını yaptı. Çed sürecini çevre il müdürlüğü yürütüyor. Büyükşehir tesisin tanıtımını yapıyor. Çevreye zarar verecekse ben de yokum Tahir başkan da yok. Eğer böyle bir şey olursa karşısındayız. Bunun garantisini veriyoruz” dedi.

“DEVLETİN EN ÜSTÜ MUHATAP ALMIŞ”

AK Parti Danışma toplantısında yapılan eylem ile ilgili de konuşan Ölmez, “AK Parti danışma toplantısına sayın bakanımız davet edildi. Muhtarlarımız bakan bey ile görüşmek istedi. Bu süreçte de sakin kaldık. Akşam saatlerinde muhtarlarımıza toplantı verildi. Arkadaşlarımız ya kontrol edemiyor ya da doğru söylemiyor. Danışmada yapılan tasvip etmiyorum. Devletin en üst makamı seni muhatap almış. Hiçbir AK Partili tarafından müdahale olmadı. Her şeyi yapabilirler ama kendilerine randevu verilmişken yakışmadı. Arkadaşlarımız bakan bey ile görüştü. 4 muhtarları da tanıyorum. Hepsinin evinde ekmek yedim onlar da benim evimde yemiştir. Dışarda anlattıkları eksik. Her sordukları sorunun cevabı verildi. Zararı olan, çevreyi kirleten cezaevi bölgesindeki tesis. Cezaevindeki yoğunluğu giderecek çalışma yapılacak. Tesisin çevreye insana zarar vereceği öndeki çekinceler giderildi” dedi.

“ÇIKIP ERKEKÇE SÖYLESİN”

ÇED toplantısının dinletilmesi gerektiğini ifade eden Ölmez, “Bugün ÇED yapıldı bugün dinleseydiler ya da biz teke tek anlatsaydık karar vereceklerdi. Bilgi edinmeleri konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Daha önceki yansımalarından dolayı çekinceler var. Vatandaş olsaydım o toplantıya ben de katılırdım. Başkanın orada olması uygun değil. Arkadaşları aradım bugün buraya davet ettim. Hem bizim hakkımızda konuşuyorlar hem de davet ettiğimde gelmiyorlar. Bu yakışmaz. Arkadaşlar evimizin yanına kadar gelip terör eyleminde bulunmaları apayrı bir şey. Yönlendirme bar arkalarında kim varsa çıkıp erkekçe söylesin” dedi.

“MİLLETİ GALEYANA GETİRMEK DOĞRU DEĞİL”

850 dönümlük bir alanda planlanmış. Son gelinen noktada 50 dönüm tesis 50 dönüm depolamaya karar verildi. Çed toplantısında genel hükümler ile ilgili karar alınır. Kesinlikle çöp depolama olmayacak. Bakan beyin talimatı toplamda 100 dönümlük alan. Tesisin dışarı atık çıkarması mümkün değil. Bakan bey çekme mesafelerin korunması yönünde bir karar aldı. Bu tesisin yeşil alanların korunmasını söyledi. Muhtarlarımız da bunu kabul etti. Dışarıda başka söylenmesine gerek yok. Kandıra imarsız bölge. Her köyün arası zaten 500 metre. Tüm çekinceler giderildi. Muhtarların yerinde olsam akşam köye gittiğimde mahalleme anlatırdım. Sızıntı olmayacağı taahhüt edildi. Ben orada zamanında 1 gün su beklemiş adamım. Büyükşehir sayesinde köylere su geldi. Köylülerimiz hepsi Büyükşehirden su temin ediyor. Akçakese ye suya zarar verme mümkün değil. Millete galeyana getirmek doğru değil.

“İSTİFA EDERİM”

Tesis yapıldıktan sonra çöp kokusunun gelmesi durumunda istifa edip etmeyeceği sorusunu yanıtlayan Erol Ölmez, “Hiç sıkıntı yok istifa ederim. Bu tesisin sunumdaki gibi sorunu bertaraf edeceğini kabul ediyoruz. Her karış toprağını planlamasını istiyoruz. Bakan bey ile toplantıda 12 ilçenin sorunlarını konuştuk. Benim için memleketimin insanın hepsi birdir. Memleketin Kandıra’sı Adana’sı yok. Sorumluluk hisseden herkesin görüş bildirmesi doğrudur. Kandıramıza zarar verecek Hiçbir etki yok. Devlet en üst seviye dinlemiş. Arkadaşlarımızın tüm çekinceleri giderildi” dedi.

“ESMER OLDUKLARI İÇİN TEPKİ GÖSTERDİLER”

Alana gelen 100 kişilik Roman Grubunun ‘Belediyede iş verilecek dendi’ sözleri ile ilgili de konuşan Ölmez, “Belediyede personel problemimiz var. Daha önce planlanmış. O arkadaşlar zaten geçici olarak çalışmaya niyetli olan arkadaşlar. Dün muhtarları tek tek arattım ÇED için. 15 gündür davet ettik. Benim personelim içinde Romalar var. Gidip bilgi alabilirsiniz dedik. Kimsenin demokratik hakkını engellemedik. Oradaki roman arkadaşlara esmer oldukları için duyulan tepkiyi de kabul etmiyorum. Biz insanları kutuplaştırmayız. Bütün personelimize izin verdik. Şimdiye kadar kimseyi seni işe alacağım diye bir yerel göndermedik. Bu insanlarımızın da ekmeğe ihtiyacı var” dedi.

“POLİS TALEBİM OLMADI”

Belediye önünde kurulan polis barikatı ile ilgili de konuşan Ölmez, “Emniyet müdürümüzü çağırdım. Dediler ki neşeye yürürken görüşmek istediğimi söyledim. Onlar benim insanım dedim dışarı çıkmak istedim uygun olmadığını söylediler. Adem arıyı da aradım. Benimle görüşmek istediğim tüm arkadaşları davet edin dedim. Kendi çalışan arkadaşlarımıza da karşılık vermeyin diye talimat verdim. Arkadaşların tüm sorunlarını anlıyorum. Tedbir ile ilgili bir Talebim olmadı” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber