Fatma Kaplan Hürriyet, haciz kararı için Ankara’da

Belediyenin bazı taşınmazlarına haciz kararı gelmesi sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, soluğu Ankara’da aldı.

Kocaeli’de bulunan bir çok belediyenin SGK’ya borcu bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bazı belediyelerden alacağını tahsil edemediği Sayıştay raporlarını yansımıştı. Kamudan yaklaşık 24 Milyar TL alacağı bulunan SGK düğmeye bastı ve alacağı olan kurumlara haciz işlemi başlattı. Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarını garanti alabilmek için borcu olan belediyelerin taşınmazlarına haciz kararı aldırdı.

SADECE İZMİT BELEDİYESİ'NE DEĞİL

Parti ayırt etmeksizin belediyelerin taşınmazlarına haciz kararı alan SGK’nın haciz kararı aldığı belediyelerden biri de İzmit Belediyesi. Tapularına ve araçlarına haciz kararı alınan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün konu ile ilgili temaslarda bulunmak için Ankara’ya gitti. Haciz kararının detaylarını öğrenmek için Ankara’ya giden Hürriyet, konuyu çözüme kavuşturmak istiyor. Haciz kararının sadece İzmit Belediyesi’ne değil, Kocaeli’de bulunan başka ilçe belediyeleri için de alındığı iddialar arasında.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber