Fibabanka İzmit’te Büyükşehir işçisinin adına kredi çekilmiş! Bu nasıl iş?

Fibabanka İzmit Şubesinde inanılmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personellerinden Sabri Özdemir adına kredi çekilmiş. Bu krediyi kim çekti?

Son derece ilginç bir haber. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalışan Sabri Özdemir’e bir süre önce Fibabanka’dan bir kod geldi. Daha önce Fibabanka’yla hiçbir işinin olmadığını ifade eden Sabri Özdemir, kendi adına kredi kullanıldığını ve bundan bilgisinin olmadığını söyledi. Konuyla ilgili söz konusu işlemi gerçekleştirenlerle ilgili suç duyurusunda bulunan Sabri Özdemir, hakkını arıyor.

18 EKİM’DE KREDİ ÇEKİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanı Sabri Özdemir adına Fibabanka İzmit Şubesinde 12.400 TL tutarında kredi oluşturuldu. 18 Ekim 2023’te onaylanan kredi, çekildikten sonra Hüsamettin Kaya isimli bir hesaba para transferi gerçekleştirildi. Aradan geçen 2 ayı aşkın sürenin ardından konudan haberdar olan Sabri Özdemir, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Özdemir, “Ne krediyi çektim, ne de Hüsamettin Kaya’yı tanıyorum” diyor.

KREDİ ÇEKİLDİ, HÜSAMETTİN KAYA’YA AKTARILDI

Fibabanka İzmit Şubesinde adına kredi çekilmesi nedeniyle mağdur edilen Sabri Özdemir yaşananları şu cümlelerle anlattı:

“Tam tarihini bilmediğim, geçtiğimiz hafta olduğunu söyleyebileceğim bir tarihte Fibabanka isimli banka tarafından tarafıma kodlar geldi. Ben ne olduğunu anlamadım. Daha sonra Fibabanka tarafından arandım. Adıma bir hesap bulunduğunu ve bu hesap üzerinden 12.000 TL kredi çekilip, Hüsamettin Kaya isimli şahsın hesabına aktarılmış.

BİLGİM VE RIZAM YOK

Hesap açılması dahil çekilen kredi benim bilgim ve rızam dışında gerçekleşmiştir. Ne şekilde adıma hesap açıldığını bilmemekteyim. Ben kimseye kimlik bilgilerimi ya da herhangi bir bilgimi paylaşmadım. Bu durumun araştırılıp mağduriyetimin giderilmesini talep ederim. İşleme yönelik hesap hareketleri dilekçem de mevcuttur. Bu şekilde adıma bilgim ve rızam dışında hesap açıp, bu hesap üzerinden kredi çeken tespit edilecek şüpheli şahıslardan davacı ve şikayetçiyim.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber