Ford işçisine bayat pide verdiler!

Türk Metal Sendikası ve Ford yönetimine tepkili olan Ford işçilerine verilen yemek tepki çekti. Kaya gibi sert pide verilen işçiler, “Bu mudur bize reva gördükleri” diye duruma isyan etti.

Ford Otosan işçileri Ford İşçi Bülteni adlı sosyal medya hesabından çalışma şartlarına isyan ediyor. Maaşları her geçen gün eriyen işçiler seslerini duyurmaya çalışıyor. MESS Görüşmelerinde uyuşmazlık raporu imzalanması sonrası işçilerin meraklı bekleyişi sürüyor.

MASADAN KALKTILAR

İşçi sendikalarından yapılan açıklamaya göre, patron sendikası MESS ücret zamlarında ilk altı ay yüzde 35 ücret zammı önerdi. Sosyal ödeme ve ödeneklerde ise yüzde 65 oranında zam önerdi. İşçi sendikaları bu öneriye karşı masadan kalktı.

TAŞ GİBİ PİDE

Hem Ford yönetimine hem de sendikaya tepkili olan işçilere son olarak bayat yemek verildi. ‘Kaya gibi sert’ olan pideyi gören işçiler duruma tepki gösterdi. Avucun arasında pideyi alan bir işçi sert bir şekilde pideyi masaya vurdu. Konu ile ilgili yapılan paylaşımda, ““Allah Affetsin de gerçekten bu mudur bize reva gördükleri yemek? Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı. Metal işçileri yaptığı yorumlar ile duruma tepki gösterdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber