Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası düşürüldü

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verildi.

Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan’ın duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Barış Pehlivan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı çok sayıda gazeteci ve yurttaş da takip etti.

HAKARETTEN YARGILANIYORDU

Pehlivan, Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner hakkında bulunulan suç duyurusunu köşesinde yazdığı için "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla yargılanırken, Ömer Faruk Aydıner, geçen gün avukatı aracılığıyla şikayetinden vazgeçtiğini mahkemeye bildirdi.

"BEN GAZETECİYİM"

Son sözü sorulan Barış Pehlivan, "Ben gazeteciyim. Kitabın arasına bomba konularak, dövülerek öldürülenlerin meslektaşıyım. Hem kendi çocuğum hem de sizlerin çocuklarınızın adil bir gelecekte yaşaması için yapıyorum. Gazetecilik suç değildir" dedi. Mahkeme, Barış Pehlivan hakkında "Kamu görevlisine alenen hakaret" açılan davanın şikayete tabi olduğunu, müştekinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşmesine karar verdi.

"BARIŞ PEHLİVAN'IN TAHLİYESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de açıklama yaptı. Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın Anadolu İnfaz Hakimliği’ne vereceğimiz dilekçe ile Denetimli Serbestlik Kararı verilmesini talep edeceğiz. İnfaz Hakimliği’nin Kararı doğrultusunda gazeteci Barış Pehlivan’ın Cezaevinden tahliyesi gerçekleştirilecek" ifadelerine yer verdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber