Gebze var mı? 82 plaka belli oluyor

Türkiye'deki bazı ilçelerin nüfus sayısının ve ilçe potansiyelinin yüksek olmasından dolayı "İl mi olacak?" sorusu tartışılırken, TÜİK yeni veriler paylaştı.

Türkiye'de bir süredir tartışılan ve merak edilen il sayılarında artış olacak mı sorusuna TÜİK verilerle cevap verdi. TÜİK'in yayınladığı verilerde, il olma potansiyeli öne çıkan ilçeler yer aldı. Birçok ilden birçok ilçe listede yer alırken, Kocaeli'den de Gebze listeye giriş yaptı.

2023 yılının nüfus verilerine göre, Gebze'nin nüfusu 407 bin 436 olarak açıklanırken, sosyo-ekonomik durumuyla da bölgede öne çıkıyor.

İSTANBUL'DAN 3 İLÇE

Gebze'nin yanı sıra birçok ilden birçok ilçenin yer aldığı listede İstanbul'dan üç ilçe listede bulunuyor. Bağcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece'nin il olma potansiyelinin belirtildiği listede Ankara'dan Çankaya ve Polatlı, Antalya'dan Alanya ve Manavgat, Balıkesir'den Bandırma ve daha birçok bölge bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN İL OLMA POTANSİYELİ EN YÜKSEK İLÇELER

Türkiye'nin il olma potansiyeli olan diğer bölgeler ise Manisa (Akhisar), Şırnak (Cizre), Balıkesir (Edremit), Van (Erciş), Zonguldak (Ereğli), Diyarbakır (Ergani), Muğla (Fethiye), Hatay (İskenderun), Adıyaman (Kahta), Konya (Ereğli), Bursa (Osmangazi), Adana (Seyhan), Şanlıurfa (Siverek), Mersin (Tarsus), Kırklareli (Lüleburgaz), Ordu (Ünye), Hakkari (Yüksekova), Adana (Kozan) şeklinde sıralandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber