Gebze’deki Tarkett ve Mersen grevlerine önemli destek! Necmettin Aydın ve Erdal Kopal konuştu

Gebze’de aktif devam eden direnişlerden Tarkett ve Mersen işçilerine Gebze Sendikalar Birliği’nden destek ziyaret geldi. Ziyarete gelen heyete, Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçicek ve Birleşik Metal İş Gebze 1 nolu Şube Sekreteri Faruk Kaya grev hakkında bilgi verdi.

Kocaeli Haber - Necmettin Aydın: İşverenler yasal haklara saygı duymuyor!

Gebze Sendikalar Birliği’nin grevde olan Tarkett ve Mersen işçilerine gerçekleştirdiği destek ziyaretinde Birleşik Metal İş Gebze 2 nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Nakliyat İş Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve çok sayıda sendika temsilcisi bulundu.

EKONOMİK POLİTİKALAR DAYANILMAZ HALDE

Ziyaretin ardından grev hakkında açıklamada bulunan Birleşik Metal İş Gebze 2 nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Ülkemizde son 20 yıldır işçiler, emekçiler ve emekliler çok acı çekiyor. Hükümetin uygulamış olduğu ekonomik politikalar artık dayanılmaz hale geldi. Özellikle Covid-19 sonrasında hayat çekilmez bir hal almıştır. Ülkenin başındaki zat bir gün faiz haram diyor, bir başka gün faizleri yüzde 50’ye çıkarıyor. Bu uygulamalar zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale getirdi. Ülkemizde 30 milyon insan 12 bin 500 lira veya 17 bin 2 lira ile geçinmek zorunda kalıyor.

İŞVERENLER YASAL HAKLARA SAYGI DUYMUYOR

Buna karşı mücadele etmek isteyen işçiler sendikalaşmak istediklerinde yıllarca süren yetki davarıyla karşı karşıya kalıyor. Yetki süreçleri bittiğinde işverenler toplu iş sözleşme masalarında işçilerin yasal haklarına saygı göstermiyorlar. Ülkemizin birçok bölgesinde eylemler, grevler ve direnişler devam ediyor.

POLONEZ ÜRÜNLERİNİ BOYKOTA DAVET EDİYORUZ

Bizler Gebze Sendikalar Birliği olarak çıplak ayaklarıyla yollara düşen Soma işçilerinin aylardır sendikalaşmak için mücadele veren Tek Gıda İş sendikamız ile mücadele eden Polonez işçilerinin yanındayız. Sendikalar Birliği olarak tüm üyelerimizi Polonez ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN TEKRAR YÜRÜRLÜĞE KONULMASINI TALEP EDİYORUZ

Gebze Sendikalar Birliği olarak son dönemlerde yaşana kadın ve çocuk cinayetlerini kınıyoruz. Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’ni bir an önce tekrardan yürürlüğe koymasını talep ediyoruz. Bunların yanı sıra Gebze Belediyesi’nin hayvan barınağında yapılan katliamına da şiddetle kınıyor bu katliamı gerçekleştirenlerin bir an önce yargı önünü çıkartılması gerektiğini ifade ediyoruz.

İŞÇİLER AĞIR VERGİLER ALTINDA EZİLİYOR

İşçilerin ve emekçilerin ağır vergi altında ezildiği bir dönemde Savunma sanayisi vergisi adı altında gelen yeni vergiler ile karşı karşıyayız bu durumu kabul etmiyoruz. Buradan Gebze Sendikalar Birliği olarak konfederasyonlara sesleniyoruz; Gebze’de bizim yaptığımız gibi Türkiye genelinde birliği sağlayın bu yoksulluğu hep birlikte yenelim” sözleriyle cümlelerini tamamladı.

Necmettin Aydın Faruk Kaya Şivan Kırmızıçicek
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber