Gerçekten "başardık" mı? Moody’s’ten ‘gri liste’ değerlendirmesi

Moody's, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasını değerlendirdi. Gelişmenin, Türkiye'nin itibarını artıracağı ve yabancı yatırımları güçlendireceği ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasını değerlendirdi. Kuruluşun Sektör Uygulama Lideri Mohamed Daoud, “Gelişmenin uluslararası alanda Türkiye’nin itibarını artırması, yabancı yatırımları ve ABD ile Avrupa kurumlarıyla ilişkileri potansiyel olarak güçlendirmesi bekleniyor.” açıklamasında bulundu. Daoud, gelişmenin hükümet ve çeşitli ekonomik sektörlerin terörün finansmanı ve kara para aklamayla mücadelelerini güçlendirmede gösterdikleri önemli ilerlemenin işareti olduğunu dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, FATF'nin Singapur'un dönem başkanlığında gerçekleşen Genel Kurul toplantısı sonrasında gri listeden çıkarıldı. Genel Kurul, terörün finansmanıyla mücadele ve kara para aklama konusunda daha önce belirlenen eksiklikleri gidererek listeden çıkarılan Türkiye ile Jamaika'yı tebrik etti. Ayrıca, Türkiye ile Jamaika'nın artık artırılmış izleme sürecine tabi tutulmayacağına da karar verildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber