Giyim devi tüm mağazalarını kapatma kararı verdi

Son dönemlerde Türkiye’deki bir çok mağaza ile ilgili kapanma haberleri gündemdeyken dünya devi Esprit de kapatma kararı aldı.

Son dönemde artan enflasyonla birlikte bir çok sektörde kapanmalar meydana gelirken moda sektöründe de dalgalanmalar devam ediyor. Esprit adlı dev giyim markası 56 mağazasını kapatma kararı aldı. Avrupa'da iflas eden Esprit'in marka haklarının ise İngiliz finans yatırımcısı Alteri tarafından satın alınacağı bildirildi.

Almanya'nın ünlü markası Esprit, marka haklarının satış fiyatını açıklamadı. Satış sürecinde mağazalar tasfiye edilerek ürünler satılacak, ancak operasyonel işlerin, yani mağazaların ve çalışanların devralınmayacağı bildirildi.

KISA VAADEDE DEVAM EDECEK

Mağazalardaki ve Ratingen'deki merkez ofisteki istihdam kaybı kaçınılmaz olacak. İflas eden yedi Alman Esprit şirketinin alacaklılar komitesi, tasfiye süreciyle ilgili belgeleri onayladı. Şirketin geleceğiyle ilgili yapılan açıklamada, Esprit markasının kısa vadede faaliyetlerine devam edeceği ifade edildi.

56 MAĞAZASINI KAPATACAK

Almanya'da üretilen ve satılan ürünlerin nasıl sunulacağına dair detaylar henüz kesinleşmedi. "Alteri," aynı zamanda Street One ve Cecil markalarını içeren CBR Fashion adlı moda şirketinin de sahibidir.

Esprit, dünya genelinde yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösterirken, merkez ofisi Hong Kong'da bulundu. Almanya, grup için en önemli pazar konumundadır; 2020'de Almanya'daki yaklaşık 50 mağazayı kapatarak 1.100 kişiyi işten çıkarmıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber