Gökhan Ercan Halil Güngör Dokuzlar’a seslendi: Halkın gündemine dönün

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, gündeme dair basın açıklaması yaptı. Ercan yaptığı açıklamada, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar’a seslendi. Ercan, “Halkın gündemine dönün” dedi.

Kocaeli Haber - Gökhan Ercan Halil Güngör Dokuzlar’a seslendi: Halkın gündemine dönün

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan bugün ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında kent gündemine dair konuşan Ercan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar’a yüklendi.

DOKUZLAR’A SESLENDİ

İşte Gökhan Ercan’ın açıklamasından satır başları: “Aslında bugünkü konumuz yalnızca Halkevi’ydi fakat herkes gördü ki, ne kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar, ne de iktidarın temsilcilerinden, kentin gerçek gündemlerini oluşturan konular hakkında bir cevap alamadık. Fakat biz cevap vermeseler de halkın gerçek gündemini her zaman canlı tutmak adına defalarca dile getireceğiz. Seçimi kaybeden Dokuzlar’a tekrar söylüyorum “Lütfen halkın gündemine dönün. Halkın gerçek gündemi kötü giden ekonomidir. Halkın gündemi çocuğunun okuldaki yiyeceği yemektir.

“NASIL YAPILDIĞINI SİZE ANLATALIM”

Halkın gerçek gündemi mutfağında kaynamayan tenceresidir. Bakın iktidarınız halkın vergilerini arttırarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyor. Halkın beli bükülmeyi bırak, artık kırıldı. Bari önünüzdeki örneklere bakarak belediyeleriniz aracılığıyla halkın 3 liraya çay içeceği, 40 liraya yemek yiyeceği tesisleri gerçekleştirin. Yapamıyorsanız gelin nasıl yapıldığını biz size anlatalım. Sizin tasarruf tedbirlerinize rağmen biz İzmit’te Kent Lokantaları’mızın 2’ncisini açtık, Gülümse Kafelerimizde halâ 3 liraya çay içiliyor.

“31 MART’TA NE OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ”

Uygun fiyatlarla yemek yeniyor. Bakın günde belki de 15-20 bin insanın kullandığı tuvaletler ücretsiz şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Biz kısıtlı imkânlarla bunları yaparken siz elinizdeki büyük bütçelerle nasıl böyle hizmetler veremiyorsunuz? Bu kadar halktan kopmayın. Halktan koptuğunuzda 31 Mart’ta ne olduğunu gördünüz. Bu size ders olmadı mı? Dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 2011 yılında tuvaletlerin bedava olacağını söylemişti. Ancak Fevziye Camii tuvaleti 2026’ya kadar ihale edilmiş. Seçim kazanamayan Dokuzlar’a soruyorum, aslında ona cevabını partisinin o dönemki belediye başkanı vermiştir.

“KALDIRIMLAR MI OTOPARKTAN SAYILIYOR”

Seçimi kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’ın otopark iddialarına; Adeta masal anlatır gibi. İzmit’te 8 bin araçlık ücretsiz otopark varmış öyle mi? Merak ediyoruz, bu 8 bin araçlık otoparkları nerede saklıyorlar? Bir harita üzerinde gösterirlerse, hepimiz aydınlanmış oluruz. Sahil şeridi boyunca park edilen arabalar mı bu sayıya dahil, yoksa kaldırımları mı otoparktan sayıyorlar? Hani, nerede bu 8 bin araçlık otoparklar? Halk olarak biz de bilelim ki, yararlanalım. Bir de şu gerçek var: Kocaeli gibi hızla büyüyen bir şehirde, sahil kenarları ve yol üstü park yerleri hariç sadece 2 bin 297 araçlık otopark bulunuyor.

“BUNA OTOPARK DENMEZ”

Seçim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar’ın iddia ettiği gibi 8 bin araçlık otopark kapasitesi hayal ürünüdür. Gerçekte ise ciddi bir otopark sorunu yaşıyoruz. Bizde cadde kenarlarına, kaldırımlara park edilen arabaları "otopark" diye saymak bir alışkanlık olabilir ama modern bir şehirde buna otopark denemez” dedi.

Gökhan Ercan Halil Güngör Dokuzlar İzmit İlçe Başkanlığı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber